11 Ianuarie 2016

Explozia din Chisinau: trei pacienti cu arsuri grave sunt transportati la Bucuresti cu o aeronava Spartan



O aeronava Spartan transporta, duminica, trei pacienti cu arsuri grave de la Chisinau la Bucuresti, in urma exploziei produsa sambata in cafeneaua "La Soacra", soldata cu 20 de raniti cu arsuri si intoxicatii.

"Aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni de evacuare medicala, este dotata cu echipamente medicale si asistenta pacientilor in timpul zborului asigurate de SMURD", precizeaza MApN, potrivit Mediafax.

Misiunea este executata la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, aeronava decoland de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni.

Un incendiu s-a produs sambata intr-o cladire cu doua etaje din apropierea Pietei Centrale, pe bulevardul Stefan cel Mare, dupa ce intr-o incapere a explodat o butelie de gaz.

"Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. In stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit intr-un local cu doua niveluri", a declarat ofiterul de presa al Serviciului de Protectie Civila si Situatii Exceptionale, Diana Turcanu.

Incendiul, care a cuprins in total 55 metri patrati din bucataria si salonul localului, a fost localizat in 15 minute, fiind salvat restul cladirii. Serviciul pentru Situatii Exceptionale a inceput o ancheta pentru a stabili circumstantele producerii incendiului si cauza exacta a declansarii exploziei.



Citeste si