Mii de persoane au protestat in fata ambasadelor Norvegiei din Statele Unite, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie si Danemarca, in semn de sustinere a familiei Bodnariu, ai carei copii au fost luati abuziv de serviciile sociale norvegiene, care ar fi deschis procedura adoptiei internationale.

Potrivit editiei electronice a publicatiei The Ottawa Citizen, zeci de romani din Canada si simpatizanti au manifestat pasnic sambata in fata ambasadei Norvegiei la Ottawa, in cadrul unui protest international organizat dupa ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu si ar fi deschis procedura adoptiei internationale pentru ei, scrie Mediafax.

Mii de romani au protestat de asemenea vineri la ambasadele Norvegiei din Washington D.C., Dublin, Madrid, Londra si Copenhaga, pentru a cere eliberarea copiilor familiei Bodnariu, relateaza publicatia The Christian Post in editia online.

Copiii familiei romanului Marius Bodnariu, inginer IT, si sotiei sale norvegiene Ruth, asistenta medicala, au fost luati de la parinti de Serviciul de protectie a copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce cele doua fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti. De asemenea, parintii ar fi suspectati de indoctrinarea religioasa a copiilor. Cei cinci copii au fost plasati in trei familii-surogat, iar de curand a fost deschisa procedura adoptiei internationale pentru ei, potrivit reprezentantilor familiei.

Sute de sustinatori s-au adunat la ambasada norvegiana din Washington, unde persoane care cunosc familia Bodnariu au declarat presei ca afirmatiile potrivit carora copiii sunt abuzati nu au fost dovedite. Acestea au mai precizat ca familia Bodnariu este una dintre miile de familii "normale" care sufera din cauza actiunilor nedrepte ale Barnevernet.

"Avem un Dumnezeu si Dumnezeu este de partea noastra pentru ca Dumnezeu a creat familia (...). Daca lupti impotriva noastra, lupti impotriva Lui Dumnezeu", a declarat organzatorul protestului din Washington, pastorul Cristian Ionescu, liderul Bisericii penticostale "Elim" din Chicago si vicepresedinte al Uniunii Penticostale Romane din SUA si Canada.

Ionescu a avertizat ca, in conditiile in care vor urma mai multe proteste internationale in viitorul apropiat si se va afla despre actiunile Barnevernet, reputatia Guvernului norvegian va incepe sa fie "patata". Participantii la protestul din Washington au inmanat oficialilor de la ambasada o petitie semnata de peste 7.000 de credinciosi americani, care cere Guvernului norvegian sa reuneasca familia. O petitie online a fost de asemenea semnata de peste 50.000 de persoane.

"Cred ca vor observa ce se intampla aici. Cred ca acest caz se va rezolva si Norvegia va trebui sa cedeze la presiunea internationala", a declarat Marius Reikeras, activist norvegian si avocat pentru drepturile omului.

Reikeras, care s-a confruntat cu mai multe cazuri asemanatoare celui al familiei Bodnariu, a explicat ca serviciul norvegian pentru protectia copilului are un istoric in ceea ce priveste separarea familiilor, apreciind ca circa 70.000 de copii se afla in prezent in sistemul Barnevernet.

El a adaugat ca Guvernul norvegian a fost gasit vinovat de patru ori de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), pentru incalcarea procedurilor si a "prezumtiei de nevinovatie".

Sursa foto: t81/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri