Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a intalnit miercuri cu delegatia Bancii Mondiale pentru a discuta despre perspectiva dezvoltarii unui Centru Cultural Multifunctional in viitorul Cartier al Justitiei din Bucuresti, respectiv pe esplanada din vecinatatea Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Delegatia Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti intr-o misiune ce a vizat proiecte de dezvoltare urbana a Capitalei, a anuntat ministrul Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook , conform Mediafax.

"Initiativa Ministerului Culturii de a extinde infrastructura culturala deja existenta in centrul orasului prin construirea unui spatiu multifunctional, independent, dedicat activitatilor cu caracter cultural se integreaza in proiectul mai vast al Ministerului Justitiei de a construi Cartierul Justitiei in imediata apropiere a Bibliotecii Nationale a Romaniei si a Teatrului National de Opereta «Ion Dacian»", a mai spus ministrul Culturii.

In cadrul acestor discutii cu caracter preliminar avute cu potentialul finantator extern, Vlad Alexandrescu a subliniat interesul autoritatilor romane de a dezvolta proiectul. "Am aratat necesitatea sectorului cultural de a dispune de spatii moderne aflate in centrul capitalei, adaptabile diverselor domenii culturale si creative", mai afirma ministrul Culturii.

"Ca urmare a intrevederii de astazi, Banca Mondiala si-a aratat disponibilitatea de a continua discutiile pe tema reconversiei functionale si regenerarii urbane a amplasamentului Cartierul Justitiei si integrarii, intr-o forma coerenta si unitara, a Centrului Cultural in viitorul spatiu construit", a mai spus Vlad Alexandrescu.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri