CinEd - European Education for Youth, un proiect amplu de educatie cinematografica pentru elevi, initiat de Institutul Francez din Paris, se va desfasura in mai multe orase din Romania pe parcursul urmatorilor ani.

In cadrul proiectului se va realiza un catalog online de filme europene de diverse genuri, pentru toate categoriile de varsta (ciclu primar, gimnazial, liceal), insotite de materiale pedagogice, care vor fi puse gratuit la dispozitia profesorilor, educatorilor si a cat mai multor tineri in decursul anilor urmatori, noteaza Mediafax.

Activitatile educationale pe care le va propune programul vor ajuta elevii sa-si dezvolte abilitatile de analiza critica si estetica a mesajelor audiovizuale in general si a filmelor, privite ca obiecte artistice, in particular, sa manifeste interes fata de cinematografie ca arta si industrie si sa faca un pas mai departe in integrarea diversitatii culturale. Filmele din colectia CinEd vor fi disponibile intr-o varietate de formate care vor putea fi proiectate in spatii diverse - de la cinematografe la standarde profesioniste, la sali cu echipament minimal sau chiar in salile de clasa.

Proiectul se va desfasura in Bucuresti si in mai multe orase din Romania pe tot parcursul anului scolar. Pe langa proiectii de film si intalniri cu profesionisti din domeniu, se vor organiza sesiuni de formare a cadrelor didactice. Astfel, CinEd devine o oportunitate pentru diversificarea sistemului educational si, in acelasi timp, pentru dezvoltarea industriei cinematografice si a artelor vizuale.

CinEd - European Education for Youth aduce laolalta organizatii culturale din Franta, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Cehia si Romania, propunandu-si ca in anii urmatori sa atraga interesul cat mai multor tari europene care sa-si puna la comun resursele pentru dezvoltarea educatiei cinematografice la nivel extins.

Programul complet al actiunilor va fi anuntat in curand. CinEd este un proiect initiat de Institutul Francez din Paris, in parteneriat cu Cinemateca Franceza si sustinut de programul Europa Creativa/ Media al Uniunii Europene. In Romania, proiectul este implementat de Asociatia Culturala Macondo si Societatea Culturala NexT, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Sursa foto: racorn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri