Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti va avea din 2017 heliport pentru a realiza un sistem integrat de urgenta, in conditiile in care, din totalul celor 500 de pacienti care ajung zilnic la spital, intre 15 si 20 la suta sunt urgente majore, a declarat, marti, managerul SUUB, Catalin Cirstoiu.

"In luna aprilie 2015, spuneam ca avem mare nevoie de un heliport pentru urgentele majore care ajung la spital. Am gasit investitorul, vom semna contractul si vor incepe lucrarile care vor dura pana la sfarsitul anului. SUUB si Grupul MaxBet vor anunta, miercuri, inceperea lucrarilor, dupa semnarea protocolului care va da starul acestui proiect", a precizat managerul Spitalului Univeristar de Urgenta Bucuresti , conform Mediafax.

Catalin Cirstoiu a spus ca a fost finalizata consolidarea integrala a spitalului si a deschis sectii noi, dar ca, pentru a realiza un sistem integrat de urgenta, ar avea mare nevoie de acest heliport.

"Ne-am dorit foarte mult sa avem posibilitatea sa realizam acest heliport, iar cazurile foarte grave sa fie aduse rapid cu elicopterul la spital. In spital sunt internati anual 65.000 de pacienti. Din totalul internarilor, aproximativ 60 la suta necesita interventii chirurgicale", a adaugat managerul SUUB.

El a mai spus ca, zilnic, la unitatea de primiri urgente sunt 500 de cazuri, iar din totalul acestora, intre 15 si 20 la suta sunt urgente medicale majore, fiind vorba despre cazuri foarte grave.

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a fost construit in 1978, dupa ce, la cutremurul din 4 martie 1977, s-a vazut ca un singur spital de urgenta in Capitala (Spitalul Floreasca - n.r.) nu este de ajuns.SUUB este, totodata, singurul spital din Capitala care are toate specialitatile necesare unei astfel de unitati.

Sursa foto: Kittibowornphatnon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri