Impozitele locale pentru cladirile, terenurile si masinile achizitionate in cursul acestui an vor fi achitate de noii proprietari abia in 2017, pentru 2016 taxele urmand sa fie platite de vanzatori, intrucat detineau bunurile in proprietate la 31 decembrie 2015, a afirmat Daniel Pana, director KPMG

"Avem o pro-rata pentru cladirile, terenurile si masinile dobandite in timpul anului. Astfel, orice contribuabil va plati pentru anul 2016 impozit pentru un an intreg pentru tot ce avea in proprietate la 31 decembrie 2015. De exemplu, daca mi-am cumparat o casa in ianuarie 2016, voi plati impozit pentru ea abia in 2017, in 2016 va plati pentru ea vechiul proprietar. E valabil si pentru terenuri si masini", a declarat miercuri, intr-o conferinta, Daniel Pana, director Servicii de Asistenta Fiscala in cadrul KPMG Romania , conform Mediafax.

Modificarile au fost aduse odata intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala.Termenele pentru plata impozitelor si taxelor locale au ramas aceleasi, respectiv 31 martie si 30 septembrie.

Spre exemplu, daca o persoana a vandut o casa in ianuarie 2016, aceasta va achita la 31 martie si 30 septembrie 2016 impozitul pentru casa respectiva, intrucat o avea in proprietate la 31 decembrie 2015.Totodata, consiliile locale vor putea majora cotele maxime de taxe locale prevazute in Codul Fiscal cu 50%, in loc de 20% pana in acest an.

Sursa foto: wavebreakmedia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Proiect: impozitul pe locuinte creste si de sase ori in unele cazuri