22 Ianuarie 2016

Consum urias de gaze. Transgaz da asigurari ca "nu este niciun pericol imediat"



Consumul national de gaze natural a crescut semnificativ, dar necesarul suplimentar este asigurat de importuri. Necesarul de consum este asigurat din depozite, productia curenta si importuri. In caz de crestere a cererii, se apeleaza la importuri suplimentare.

Asa cum se intampla in fiecare iarna cu temperature scazute, consumul de gaze natural creste semnificativ. Digi24 transmite ca productia, importul si stocurile de gaze naturale nu fac fata consumului mare de zilele acestea, fiind posibila o intrare in stare de criza.

“Consumul este mare, intr-adevar, dar putem face fata cererii prin importuri suplimentare. In fiecare iarna e aceeasi situatie. Toti cumpara gaze in plus la varfurile de consum”, a declarat un reprezentant al Dispecerului de gaze din compania Transgaz, care administreaza reteaua de transport a gazelor, pentru wall-street.ro.

Potrivit sursei citate, nu exista niciun pericol iminent ca Romania sa intr-o criza a gazelor, deja fiind facute demersuri pentru cresterea importurilor incapand de vineri.

“Nu va fi nicio problema, nu exista niciun pericol imediat”, adauga reprezentantul Trangaz.



Citeste si