Presedintele Klaus Iohannis s-a prins, duminica, la Iasi, in Hora Unirii, alaturi de zeci de ieseni care au asistat la manifestarile prilejuite de aniversarea Unirii Principatelor Romane, seful statului mergand pe jos, prin multime, si stand de vorba cu oamenii in drum spre biserica Trei Ierarhi, scrie Mediafax.

Dupa discursurile din Piata Unirii, presedintele Klaus Iohannis s-a prins in Hora Unirii, iar apoi a pornit pe jos spre biserica Trei Ierarhi, pentru a depune coroane de flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. El a salutat multimea si a stat de vorba cu oamenii care l-au abordat, acelasi traseu fiind parcurs pe jos si de catre premierul Dacian Ciolos.

Presedintele Iohannis a fost oprit pe traseul catre biserica Trei Ierarhi de catre salariati de la societea ieseana Fortus, care i s-au plans ca nu si-au mai primit salariile de cateva luni, rugandu-l sa se implice in rezolvarea problemelor cu care se confrunta, iar seful statului le-a raspuns: "O sa vedem".

Traseul de cateva sute de metri intre Unirii si Trei Ierarhi a fost parcus in peste jumatate de ora, timp in care oamenii au vrut sa faca poze cu presedintele Iohannis, una dintre acestea fiind facuta chiar de catre primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, cel care l-a insotit pe seful statului spre biserica.

Oamenii i-au urat presedintelui "La multi ani", iar un barbat i-a spus sa starpeasca comunismul, in timp ce un altul l-a intrebat de ce trupele militare americane trebuie sa fie in Romania, Iohannis raspunzand ca este foarte bine ca se intampla acest lucru.

In fata Bisericii Trei Ierarhi, zeci de oameni scandeaza lozinci unioniste si au pancarte pe care se poate citi: "Vrem Unirea", "Basarabia pamant romanesc", "Basarabia e Romania".

La ora transmiterii acestei stiri, presedintele Klaus Iohannis a intrat in biserica Trei Ierarhi, unde are loc un scurt ceremonial religios, dupa care vor fi depuse flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestarile de la Iasi, la care participa aproximativ 6-7.000 de persoane, au inceput la ora 10.00, cu un concert de muzica populara sustinut de Grigore Lese, Veta Biris si Matilda Pascal Cojocarita.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos au ajuns in Piata Unirii din Iasi in jurul orei 11.30. Seful statului a trecut in revista garda de onoare, iar apoi a fost intonat Imnul national, aceste momente desfasurandu-se fara incidente si fara huiduieli.

In discursul rostit in Piata Unirii din Iasi, Klaus Iohannis a spus ca spera ca 2016 sa fie un an electoral decent si ca este nevoie de abordari, idei si oameni noi care au inteles ca "metehnele trecutului trebuie sa ramana ale trecutului", el adaugand ca isi va face auzita vocea,dar nu pentru a intra in campanie.

Viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica si-a scurtat discursul pe care intentiona sa-l sustina in Piata Unirii, el vorbind doar un minut, timp in care a fost huiduit de multime.

La manifestarile de la Iasi mai participa primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, vicepremierul Vasile Dancu, precum si ministri ai Cabinetului Ciolos. Liderul PSD, Liviu Dragnea, si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu au fost prezenti la manifestarile de la Iasi.

Circulatia rutiera in centrul orasului este oprita, iar in piata a fost montate garduri metalice pentru delimitarea zonei unde au loc manifestarile.

Intr-o margine a Pietei Unirii au fost montate corturi, unde oficialitatile au impartit cele 5.000 de placinte care au inlocuit traditionala masa cu fasole si carnati din anii trecuti.

La Iasi, este foarte frig, inregistrandu-se minus opt grade Celsius. Peste 200 de jandarmi si politisti au fost mobilizati in centrul municipiului Iasi, pentru a asigura ordinea publica in timpul desfasurarii manifestarilor.

In cursul serii de sambata, pe pietonalul Stefan cel Mare din municipiu va avea loc retragerea cu torte a militarilor ieseni.
De Ziua Nationala, Primaria ieseana a oferit fasole si carnati, dar si vin participantilor la manifestarile oficiale organizate in oras, in timp ce viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica a impartit personal mancare celor prezenti, gestul sau fiind catalogat ca populist si demagogic de catre reprezentanti ai societatii civile din Iasi.

Costul manifestarile organizate de Primaria Iasi de Ziua Unirii se ridica la 100.000 de lei. Anul trecut, de Ziua Unirii, au fost prezenti la manifestarile oficiale organizate la Iasi atat presedintele Klaus Iohannis, cat si premierul de atunci Victor Ponta, fost lider al PSD. Atunci, Victor Ponta a fost huiduit la inceputul discursului sau rostit in Piata Unirii din Iasi, la eveniment asistand cateva mii de persoane.

Sursa foto: Cont Facebook Klaus Iohannis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri