Cei mai mari restantieri la banci, in functie de ponderea sumelor restante in total credite contractate, sunt locuitorii si firmele din judetul Giurgiu. Aici, valoarea ratelor restante se ridica la sfarsitul anului trecut la echivalentul a 190 de milioane de lei, in crestere cu peste 10% fata de nivelul din decembrie 2014 si reprezenta 21,2% din totalul soldului de imprumuturi.

La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, rata somajului din judetul Giurgiu era de 6,36%, peste media nationala de 4,88%, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) , conform Adevarul Financiar.

Judetul Valcea ocupa locul al doilea in topul restantierilor. Sumele restante in Valcea au crescut anul trecut cu aproape 4%, la echivalentul a 482 de milioane de lei. Astfel, totalul restantelor au ajuns sa ocupe o cota de peste 20% din portofoliul de imprumuturi. Valcea, un judet in care pana nu demult cel mai mare angajator era combinatul chimic Oltchim, resimte pe deplin efectele pe orizontala ale insolventei companiei de stat. De fapt, trei sferturi din restantele acumulate in Valcea apartin combinatului chimic, intrucat printre creditorii garantati ai Oltchim se inscriu BCR – cu 230 de milioane de lei si Banca Transilvania – cu 160 de milioane de lei. Rata somajului in judetul Valcea era la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut de 4,78%, sub media nationala.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri