Aerportul din Ghimbav a scapat de amenintarea castorilor

Castorii de la Ghimbav nu mai sunt un pericol pentru aeroportul din Ghimbav. Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, crede ca investitia poate continua in conditii de siguranta.

Initial ingrijorat ca singura colonie de castor eurasiatici din Romania ar putea pune in pericol lucrarile la aeroportul din Ghimbav, ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, considera acum ca aceste animale pot „reprezenta un punct de atractie turistica” si pot da „un plus de inedit investitiei”.

„Prezenta comunitatii de castori nu reprezinta nici un pericol pentru dezvoltarea investitiei”, a declarat, intr-un comunicat, ministrul Mediului Cristiana Pasca Palmer. Ea s-a deplasat joi pana la Ghimbav tocmai ca sa discute cu autoritatile din Brasov pe tema aeroportului, intrucat existau temeri ca viitorul aeroport va destabiliza colonia de castori, aflata la 600 de metri de aeroport.

Castorii si-au facut o colonie in lunca inundabila a raului Barsa, la granita dintre comunele Ghimbav si Codlea, judetul Brasov. Aceasta este singura colonie de castori eurasiatici descoperita pana in prezent in Romania, cantonata in jurul unor izvoare cu caracter permanent care mentin stabilitatea ecosistemului.

„Din acest punct de vedere, situl poate fi considerat un muzeu in aer liber si ar avea un impact educational si stiintific foarte mare”, precizeaza Ministerul Mediului in comunicat. Planul constructiei acestui aeroport dateaza de acum opt ani. Aeroportul nu este inca functional.

Citeste si:
Guvernul dă bani pentru aeroporturile din cinci orașe
Guvernul dă bani pentru...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Sursa foto: Ministerul Mediului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri