In tara in care s-au inventat supermarketurile, hipermarkeurile si mallurile, iar economia se bazeaza in proportie de peste 70% pe consum, disparitia accelerata a magazinelor este un semnal de alarma. La ultimul Black Friday, care este luat ca indicator al disponibilitatii americanilor de a consuma, vanzarile online au crescut spectaculos cu aproape 15%, insa per total s-au redus cu 4%.

Rezultatele marilor lanturi de magazine americane au fost dezastruoase in 2015, dar inceputul lui 2016 arata ca o adevarata criza a retailului clasic. Pe masura ce activitatea economica incetineste si comertul online devine tot mai popular , retailerii fac eforturi sa-si reduca pierderile. Fenomenul este mai vizibil in zonele in care veniturile populatiei sunt mai scazute decat media nationala , conform Adevarul Financiar.

In localitatile afectate de reducerea activitatii economice, imaginea unor intregi mall-uri parasite a inceput sa fie tot mai des intilnita, se arata intr-un comentariu al publicatiei online zerohedge.com.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri