Guvernul a alocat 550.000 lei pentru acordarea unor ajutoare umanitare de urgenta in baza Planului pentru pentru Raspuns Umanitar in Siria si Planului regional pentru refugiati si rezilienta, ambele programe fiind sub coordonarea ONU.

"Romania se alatura statelor donatoare care participa la Conferinta la nivel inalt in privinta refugiatilor ce se va desfasura la Londra in 4 februarie. In acest sens, Guvernul a aprobat o Hotarare prin care se aloca suplimentar bugetului Ministerului Afacerilor Externe suma de 550.000 de lei pentru acordarea ajutorului umanitar de urgenta pentru refugiati. Ajutorul umanitar va fi acordat pentru programele coordonate la nivelul Organizatiei Natiunilor Unite, respectiv Planul pentru pentru Raspuns Umanitar in Siria si Planul regional pentru refugiati si rezilienta, instrumente institutionale, de cooperare inter-agentii ONU, instituite ca urmare a amplificarii crizei refugiatilor", anunta Biroul de presa al Guvernului, miercuri, printr-un comunicat , conform Mediafax.

Potrivit documentului citat, acordarea ajutorului umanitar are in vedere atat dimensiunea crizei umanitare, cat si relatiilor bilaterale dintre statele care gazduiesc un numar mare de refugiati si Romania, precum si angajamentele europene si internationale semnate de Romania.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri