Ministerul Sanatatii a alocat, in 2015, peste 26 de milioane de lei pentru medicamente si materiale sanitare pentru ranitii din Colectiv, tratati in Romania, iar pentru cei din strainatate, Guvernul a alocat 90 de milioane de lei, suma prevazuta in bugetul din acest an.

Pentru achizitionarea de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, necesare pacientilor tratati in Romania, a fost alocata, in 2015, suma de 26,3 milioane de lei. Pentru decontarea transportului medical specializat, a serviciilor medicale, a contributiei personale pentru persoanele care au beneficiat de tratament in strainatate, Guvernul a creat cadrul legal si, in bugetul pentru 2016, a fost alocata suma de 90 de milioane de lei, cu aceasta destinatie", conform Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a precizat ca pentru persoanele care i-au insotit in spitalele din tara si strainatate pe ranitii din Colectiv, precum si pentru familiile persoanelor care si-au pierdut viata, prin hotarari ale Guvernului au fost stabilite masuri pentru acordarea unor ajutoare urgenta.

Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala a efectuat, pana in prezent, plata ajutoarelor de urgenta in suma totala de 2.758.939 lei de aceste ajutoare de urgenta au beneficiat familiile a 48 de persoane decedate, care au solicitat acest ajutor de urgenta, in cursul anului 2015. Insotitorilor persoanelor ranite in clubul Colectiv aflate in tratament in spitalele din Romania s-a platit suma de 476.000 lei, pentru 76 de personae, iar pentru insotitorii ranitilor transferati in strainatate s-a platit suma de 2.039.439 lei, pentru 36 de personae, potrivit Guvernului.

"Am vrut sa avem aceasta centralizare a datelor sa intelegem exact dimensiunea fenomenului, sa avem toate elementele pentru a vedea daca mai este necesara o interventie financiara, un suport financiar, un sprijin financiar pentru persoanele care trec prin aceasta drama", a conchis Dan Suciu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri