Retailerul francez Carrefour a anuntat ca a decis, impreuna cu partenerii sociali, sa creasca in avans salariile a 95% dintre angajatii sai de baza din magazine. Grupul francez este prezent in Romania de 15 ani si are aproape 11.800 de angajati.

Cresterile salariale medii, aplicabile din 1 februarie, variaza intre 16% si 21%, in functie de strategiile de dezvoltare regionala si sectoriala. Grupul francez este prezent in Romania de 15 ani si are aproape 11.800 de angajati.

„Decizia, luata impreuna cu sindicatele si reprezentantii angajatilor din magazine, face parte din noua strategie de dezvoltare (…) care se bazeaza pe siguranta, independenta si initiativa angajatilor sai”, potrivit unui comunicat al lantului de magazine.

In divizia hypermarket, cresterea salariala s-a realizat prin semnarea unui act aditional cu sase luni inainte de expirarea termenilor prezentului contract colectiv de munca. In divizia de supermarketuri, cresterile salariale au fost convenite cu jumatate de an inainte de data la care acestea aveau loc de obicei.

2016, an decisiv pentru Carrefour

Pentru Carrefour, anul 2016 este „un moment decisiv de crestere”, prin extinderea si diversificarea ofertei, serviciilor, dar si infrastructurii de magazine.

„In 2016 vrem sa confirmam ca suntem unul dintre cei mai dinamici angajatori din piata”, a afirmat Ana Krasovschi, director de resurse umane in companie.

Carrefour are peste 10.100 de magazine in 34 de tãri, fiind al doilea retailer mondial si primul din Europa. In Romania, grupul are 189 de magazine dintre care 29 hypermarketuri Carrefour, 106 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact si un magazin de comert online.

Carrefour spune ca, in contextul „dinamic si plin de provocari din piata muncii”, prioritatea sa si a partenerilor sai sociali, respectiv Sindicatul Salariatilor din Carrefour / Artima si Federatia Sindicatelor din Comert, este asigurarea unui mediu de lucru stabil, previzibil, echitabil si competitiv.

„Cresterile salariale asumate in avans reflecta angajamentul ferm de a dezvolta, diversifica si a creste pe toate palierele, dar si de a ne intari pozitia de lider in domeniul resurselor umane”, a declarat in comunicat Jean Baptiste Dernoncourt, director executiv al Carrefour Romania.

Sursa foto: Carrefour Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri