12 Februarie 2016

Ce a facut un roman cu restaurant in Spania pentru a se adapta legii antifumat



Romanii cu restaurante in Spania spun ca introducerea legii antifumat a afectat piata localurilor, insa, acestea s-au adaptat noilor norme si au cautat solutii sa nu piarda clientii.

Legea antifumat care va intra in vigoare si in Romania, din 16 martie 2016, a pus pe jar multi proprietari de restaurante care se asteapta la un recul al afacerilor cu cel putin 10-15%. Majoritatea spun ca, in timp, lucrurile se pot redresa, iar clientii pot reveni in localuri, chiar daca nu pot fuma in spatii inchise, conform Adevarul Financiar.

Aceasta lege care nu permite fumatul in interior se aplica inca din 2011 in Spania. Adevarul a initiat un demers jurnalistic pentru a afla cum s-au adaptat localurile spaniole la legea antifumat. Cel mai bun exemplu il dau chiar romanii care au restaurante deschise in Spania.

Ruxandra Ulici Focsa, originara din Oradea, este managerul restaurantului „Acasa” din Velilla de San Antonio (Madrid). Acesta are specific romanesc si este si locul de intalnire al mai multor romani care traiesc la Madrid. Localul a fost deschis in 2006, iar din 2011 in Spania a fost introdusa legea antifumat.

„Aceasta lege a afectat multe restaurante si baruri din Spania. Dar au existat localuri care, in limita spatiului de care dispuneau, au deschis terase unde sa se poata fuma. Pentru ca noi am avut ceva spasiu am decis sa amenajam o terasa pentru fumatori”, a declarat Ruxandra Ulici Focsa.

Cititi articolul integral pe Adevarul Financiar.



Citeste si