Echipa feminina de spada a Romaniei a castigat medalia de aur in cadrul etapei de Cupa Mondiala de la Buenos Aires (Argentina), duminica seara, dupa ce a invins Rusia in finala cu scorul de 45-40, anunta Federatia Romana de Scrima.

Echipa Romaniei a avut urmatorul parcurs in Argentina: saisprezecimi de finala - 45-37 cu Brazilia; sferturi de finala - 45-26 cu SUA; semifinale - 45-36 cu Estonia; finala - 45-40 cu Rusia, conform Mediafax.

Romania a evoluat in formula Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu. Antrenorii lotului feminin de spada a Romaniei sunt Dan Podeanu si George Epurescu.Romania conduce in clasamentul Cupei Mondiale de spada feminin pe echipe, cu 352 puncte, urmata de China, 348 puncte, si Rusia, 304 puncte.

Urmatoarea etapa de Cupa Mondiala de spada seniori feminin va avea loc la Budapesta, in perioada 18-20 martie.In concursul individual de sambata, 13 februarie, Simona Gherman a cucerit medalia de bronz in etapa de Cupa Mondiala de la Buenos Aires

Sursa foto: IAKOBCHUK VIACHESLAV / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
BREAKING| Cutremur de 4,5 în zona seismică Vrancea
Setari Cookie-uri