Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Bradet din Arges, Marius Badea, declara ca va inchide productia si ca nu mai crede in reabilitarea unitatii, desi este posibil ca "ministrul sa se fi grabit sa arate" spre firma.

Marius Badea a spus, cu lacrimi in ochi, ca nu crede ca fabrica va mai putea sa isi continue activitatea, desi in mod oficial i s-a cerut doar sistarea activitatii in sectia de branzeturi, conform Mediafax.

"Eu nu am facut rau in viata mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am platit pana la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier in tara care sa se planga de noi. Intotdeauna am platit mai mult pe laptele materie prima decat era pretul pietei, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers sa cumparam lapte si la 400-500 kilometri distanta numai sa luam de la niste ferme sigure si sa oferim niste produse de calitate. Ceea ce se intampla astazi, probabil, ca va fi ultima conferinta. Eu unul nu cred ca se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut si trebuie sa te desparti de el"", a spus Badea.

Acesta a afirmat ca societatea are 63 de angajati, iar cifra de afaceri in 2015 a depasit 2.500.000 de euro.

"Ne mergea bine, dupa ce acum sapte ani fabrica a ars. Atunci am primit ajutor de la o fabrica din tara si ne-am redresat. Acum, nu mai cred. Oricum, nu vom mai produce pana nu se clarifica situatia. Nici eu, la cea mai mica suspiciune ca produsele Bradet ar putea face rau, nu as mai da copilului meu sa manance. Ii inteleg pe toti cei care m-au sunat sa ma intrebe daca sa mai consume sau nu. Eu cred ca ministrul s-a grabit sa arate spre noi, dar nu pot decat sa astept rezultatele. Daca magazinele vor sa returneze marfa, o pot face. Ramane la aprecierea acestora. Eu am discutat cu cei carora le-am livrat marfa, decizia le apartine", a adaugat patronul Lactate Bradet.
Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza imbolnavirii bebelusilor din Arges, a fost descoperita in produse lactate ale firmei "Lactate Bradet" din Curtea de Arges, potrivit Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu.

Potrivit acestuia, vor continua controalele si, in paralel, este asteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, dupa ce bacteria E. Coli a fost descoperita in produsele din judetul Arges. ”In mod cert vom face si alte controale. E logic, e normal. Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sanatatii, pentru ca dansii raspund de sanatatea umana, ANSVSA este reponsabila cu siguranta animalelor si cu siguranta alimentelor puse pe masa consumatorilor nostri”, spunea, marti, ministrul Agriculturii.

Din ancheta epidemiologica a Directiei de Sanatate Publica Arges a reiesit ca unul din cei trei copii din Arges, decedati la Spitalul Marie Curie, a consumat branza proaspata de vaci in cazul careia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri