Primarul comunei botosanene Concesti a avut o initiativa unica in Romania. A mediatizat faptul ca pune la dispozitie locuinte gratuite si locuri de munca pentru familiile cu multi copii care vor sa ia viata de la capat. In numai cateva saptamani, a inregistrat 40 de cereri, ale unor oameni din Hunedoara, Iasi, Constanta sau Alba Iulia.

Pe drumul catre Ucraina, la 5 kilometri de Darabani, ultimul orasel de la granita nord-estica a Romaniei, la marginea unei paduri dese se iveste catre dreapta un drum perfect asfaltat, o raritate in acest colt de tara, conform Adevarul.

La capatul asfaltului si dincolo de padurice se afla satul Concesti, un catun tipic nordului Moldovei, cu oameni sanatosi, dintr-o bucata si foarte muncitori. Traiesc izolati in mijlocul naturii, uneori aproape neimblanzita, la granita Uniunii Europene.

Putini stiau pana la inceputul acestui an de existenta acestui catun nord-moldav, ascuns de padurile Darabaniului. Astazi insa Concestiul are o notorietate de invidiat chiar si de catre locuitorii resedintei de judet.

Citeste articolul integral pe Adevarul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si