Numarul copiilor internati in spitalele din Arges, cu simptome de toxiinfectie alimentara, a ajuns la 24, iar conducerea scolii unde s-au imbolnavit elevii face apel la parinti sa-i duca pe copii la spital daca au febra. MS sustine ca, potrivit copiilor, pulpele prezentau semne de alterare.

UPDATE: Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, duminica la spitalele din judetul Arges s-au mai prezentat, in afara celor 14 copii internati deja, alti 11. Dintre acestia, unul a plecat acasa, iar 10 au fost internati, astfel ca numarul total al copiilor aflati in spitale este acum de 24.

Sorina Hontaru a declarat ca paturile libere din Spitalului de Pediatrie Pitesti au fost reorganizate in asa fel incat sa poata primi alti copii bolnavi, daca va fi cazul, informeaza Mediafax.

La randul sau, directorul Scolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitesti, Alin Vlad, face un apel la parinti sa nu ii tina pe copii acasa daca fac febra, crezand ca sunt simptome de raceala, ci sa-i duca imediat la spital.

Alin Vlad a declarat ca scoala are, din anul 2008, un contract cu o firma privata care gateste pentru copii intr-un spatiu al carui teren apartine unitatii de invatamant. "Mancarea se gateste intr-un chiosc din curtea scolii", a spus directorul.

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii sustine ca, potrivit unei informari a DSP Arges, elevii internati s-au fi plans de pulpele de pui.

"Din afirmatiile parintilor insotitori, precum si din cele ale copiilor internati, reiese faptul ca in data de 03.03.2016 orele 12.30 au consumat in incinta Scolii Gimnaziale Nr.16 Pitesti, in cadrul programului after-school, la masa de pranz un meniu format din branza cu mamaliguta, pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si salata de varza alba. Tot din afirmatiile copiilor internati, pulpele prezentau semne de alterare", se arata intr-un comunicat al MS.

In noaptea de sambata spre duminica, 11 elevi ai Scolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitesti au ajuns la spitalele din Arges cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce joi au mancat la after-school branza cu mamaliga si pulpe de pui. Pe parcursul zilei, la spital s-au mai prezentat trei copii.

Directorul Scolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitesti, Alin Vlad, declara ca intre 150 si 180 de elevi au servit, joi, la after-school, mamaliga cu branza si pulpe de pui. Acesta adauga ca de opt ani de cand lucreaza la scoala nu au fost niciodata probleme.

Pentru meniul servit la scoala nr 16 din Pitesti un elev plateste 10 lei pe zi.

Sursa foto: Spotmatik Ltd/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri