Numarul copiilor internati in spitalele din Arges, cu simptome de toxiinfectie alimentara, a ajuns la 24, iar conducerea scolii unde s-au imbolnavit elevii face apel la parinti sa-i duca pe copii la spital daca au febra. MS sustine ca, potrivit copiilor, pulpele prezentau semne de alterare.

UPDATE: Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, duminica la spitalele din judetul Arges s-au mai prezentat, in afara celor 14 copii internati deja, alti 11. Dintre acestia, unul a plecat acasa, iar 10 au fost internati, astfel ca numarul total al copiilor aflati in spitale este acum de 24.

Sorina Hontaru a declarat ca paturile libere din Spitalului de Pediatrie Pitesti au fost reorganizate in asa fel incat sa poata primi alti copii bolnavi, daca va fi cazul, informeaza Mediafax.

La randul sau, directorul Scolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitesti, Alin Vlad, face un apel la parinti sa nu ii tina pe copii acasa daca fac febra, crezand ca sunt simptome de raceala, ci sa-i duca imediat la spital.

Alin Vlad a declarat ca scoala are, din anul 2008, un contract cu o firma privata care gateste pentru copii intr-un spatiu al carui teren apartine unitatii de invatamant. "Mancarea se gateste intr-un chiosc din curtea scolii", a spus directorul.

Citeste si:
Banii nu te fac elev mai destept
Banii nu te fac elev mai destept

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii sustine ca, potrivit unei informari a DSP Arges, elevii internati s-au fi plans de pulpele de pui.

"Din afirmatiile parintilor insotitori, precum si din cele ale copiilor internati, reiese faptul ca in data de 03.03.2016 orele 12.30 au consumat in incinta Scolii Gimnaziale Nr.16 Pitesti, in cadrul programului after-school, la masa de pranz un meniu format din branza cu mamaliguta, pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si salata de varza alba. Tot din afirmatiile copiilor internati, pulpele prezentau semne de alterare", se arata intr-un comunicat al MS.

In noaptea de sambata spre duminica, 11 elevi ai Scolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitesti au ajuns la spitalele din Arges cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce joi au mancat la after-school branza cu mamaliga si pulpe de pui. Pe parcursul zilei, la spital s-au mai prezentat trei copii.

Directorul Scolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Pitesti, Alin Vlad, declara ca intre 150 si 180 de elevi au servit, joi, la after-school, mamaliga cu branza si pulpe de pui. Acesta adauga ca de opt ani de cand lucreaza la scoala nu au fost niciodata probleme.

Citeste si:
Peste 2.200 de elevi sunt afectati de suspendarea cursurilor din...
Peste 2.200 de elevi sunt...

Pentru meniul servit la scoala nr 16 din Pitesti un elev plateste 10 lei pe zi.

Sursa foto: Spotmatik Ltd/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »



Citește și
LifeBox va dona 8.000 de meniuri în spitale, prin MagicHELP
Setari Cookie-uri