"Este efectul unui ordin. Am demarat de saptamani de zile intalniri cu toti actorii implicati - cu pacientii in primul rand, cu firmele de medicamente - si suntem pe cale de a solutiona aceasta problema in cel mai scurt timp", a declarat ministrul Sanatatii dupa ce a discutat cu senatorii PSD, conform Mediafax.

El a vorbit si despre un nou mod de calcul al preturilor la medicamente, afirmand ca este nevoie "probabil de un nou ordin 75".

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) a solicitat Guvernului, saptamana trecuta, elaborarea unui nou mod de calcul al preturilor la medicamente, care sa stopeze disparitia medicamentelor esentiale de pe piata si sa asigure accesul la tratament al romanilor.

Presedintele APMGR, Dragos Damian, a declarat dupa o intalnire cu conducerea Ministerului Sanatatii, ca introducerea calcului diferentiat al taxei clawback si schimbarea radicala a modalitatii de stabilire a pretului sunt singurele solutii pentru a opri disparitia medicamentelor de pe piata si pentru a scoate din criza industria farmaceutica locala.

Sursa foto: Mediafax Foto