Cea mai moderna maternitate din Romania, "Unitatea de asistenta materno-fetala de excelenta", a fost inaugurata la Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie "Polizu", scrie Mediafax.

Unitatea Materno-Fetala de Excelenta va functiona in Institutul National pentru Sanatatea mamei si a Copilului, din Capitala si este prima de acest fel din Romania.

Unitatea ofera tratamente foarte complexe care nu se mai pot face in niciun alt spital de stat. Spre exemplu, va fi singurul loc unde se vor putea face operatii pe fat in burta mamei.

Sala de operatie este dotata cu cele mai avansate tehnologii din domeniu, iar chirurgii vor putea face interventii fetale deschise, chirurgie minim invaziva fetoscopica si proceduri complexe ex utero intrapartum.

Sala de operatii multifunctionala va permite, in sistem de telemedicina, vizionari si modalitati interactive de participare a rezidentilor si specialistilor din domeniul medicinei materno-fetale.

Chirurgii care vor lucra aici vor utiliza instrumente specifice si vor fi ajutati de tehnici video imagistice de ultima generatie. De asemenea, sala de operatii permite interventii chirurgicale realizate simultan asupra mamei cat si a fatului, de catre doua echipe operatorii in aceeasi locatie.

Clinica mai are in dotare un amfiteatru cu dispozitive media pentru telemedicina (imbinarea tehnologiei moderne cu medicina, salile de operatie fiind dotate cu monitoare speciale touch screen si alte gadget-uri medicale).

Proiectul acestui centru a fost initiat si dezvoltat de Prof. Dr. Nicolae Suciu si a costat peste 55.000.000 de lei, din fonduri structurale.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri