Doi cetateni albanezi au fost prinsi de politistii de frontiera constanteni in timp ce incercau sa intre ilegal in Romania, ajutati de doi conationali care calatoreau cu un autoturism inmatriculat in Albania.

Potrivit Garzii de Coasta, joi noapte, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat, in apropierea granitei, doi barbati care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria. Imediat a fost declansat o actiune specifica de interceptare a celor doi, in timp ce acestia incercau sa intre pe teritoriul Romanei prin traversarea „frontierei verzi”, fiind apoi dusi pentru audieri la sediul PTF Vama Veche. Barbatii, unul in varsta de 21 de ani, iar celalalt de 33 de ani, ambii cetateni albanezi, au declarat ca doreau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen, arata Mediafax.

Concomitent cu actiunea din zona verde, oamenii legii au identificat, in punctul de frontiera de la Vama Veche, un autoturism marca Renault Clio, cu numere de Albania, in care calatoreau doi cetateni albanezi, cu varste de 28 si 33 de ani. Avand suspiciuni in privinta scopului calatoriei celor doi, politistii de frontiera au decis sa efectueze verificari suplimentare, stabilind astfel ca toti cei patru cetateni albanezi au calatorit impreuna, pe teritoriul Bulgariei, si au incercat sa treaca, joi dimineata, prin punctul de frontiera de la Negru Voda, dar nu li s-a permis intrarea in Romania pentru neindeplinirea conditiilor legale.

Grupul de albanezi s-a deplasat ulterior spre Vama Veche, unde doi dintre ei au coborat din autoturism, iar ceilalti au continuat calatoria spre punctul de trecere a frontierei. Primii doi au stat ascunsi in vegetatia din zona, pe teritoriul Bulgariei, iar dupa lasarea intunericului au incercat sa intre in Romania, fiind retinuti de politistii de frontiera.

In cauza, politistii de frontiera romani efectueaza cercetari, sub coordonarea procurorului investit din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru cei doi cetateni albanezi care au trecut frontiera verde, trafic de migranti, pentru conducatorul autoturismului, respectiv complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei de stat si marturie mincinoasa pentru pasagerul din autoturism.

Sambata, cei doi cetateni albanezi care au trecut frontiera verde au fost predati autoritatilor de frontiera bulgare, conform protocolului dintre cele doua state, iar ceilalti doi albanezi au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri