Autoritatile argesene au gasit numeroase nereguli in urma controalelor la cantine si firme de catering ce asigura hrana in gradinite, pentru elevii de la programe de tip after-school si pentru copiii din centre de zi, in urma verificarilor fiind date peste 50 de sanctiuni.

Echipele de control formate din reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Arges, DSVSA, Inspectoratul Teritorial de Munca, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor si Inspectoratul Scolar Judetean Arges au descoperit numeroase nereguli in ceea ce priveste activitatea firmelor de catering si a cantinelor care asigura hrana pentru copiii din gradinite, pentru elevii de la after-school si pentru minorii din centrele de zi, scrie News.ro.

In urma controalelor, doua astfel de unitati au fost inchise temporar, iar alte cantine si firme de catering au fost amendate contraventional,a anuntat prefectul judetului Arges, Cristian Soare, intr-o conferinta de presa sustinuta marti.

Potrivit acestuia, una dintre firmele a caror activitate a fost suspendata este cea care livra mancare copiilor de la scoala numarul 16 din Pitesti, dupa ce zeci de copii au ajuns la spital cu simptome digestive.

Cea de-a doua unitate a carei activitate a fost suspendata din cauza neregulilor este cantina unui after-school din Campulung, care nu avea autorizatie sanitara de functionare, nu avea circuit functional, si nici personal medical, asa cum cer reglementarile in vigoare.

Totodata, echipele de control au dat 19 amenzi in valoare totala de 65.000 de lei si alte 33 de sanctiuni contraventionale constand in avertisment. Printre neregulile constatate in activitatea unora dintre cantinele si firmele de catering se numara faptul ca nu sunt pastrate probe din mancarea servita copiilor, meniul nu este avizat de un medic, si nici nu are calculat numarul de calorii, in unele cazuri cei mici mananca in clase, si nu intr-o sala de mese, asa cum ar trebui, transportul hranei se face in mod necorespunzator, iar personalul nu are analizele la zi.

"Am constatat faptul ca, odata cu introducerea in scoli a programelor de invatamant alternativ, managementul acestora nu a fost pregatit pentru a oferi conditii propice pentru asigurarea activitatilor de servire a mesei, apelandu-se in majoritatea cazurilor la solutii improvizate. Dupa finalizarea acestor controale vom face o analiza impreuna cu Inspectoratul Scolar Arges cu privire la organizarea si servirea mesei in cadrul programelor de invatamant alternativ, punctual pentru fiecare scoala in parte, asa incat acestea sa poata furniza elevilor inclusiv servicii de calitate in ceea ce priveste servirea mesei”, a afirmat prefectul Cristian Soare.

Acesta a precizat ca echipele de control vor continua verificarile la toate cele aproximativ o suta de cantine si firme de catering care furnizeaza hrana in gradinite, scoli si centre pentru copii.

Peste 40 de elevi ai Scolii "Ion Luca Caragiale" din Pitesti, inscrisi intr-un program de tip after-school, au prezentat simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat branza cu mamaliga si pulpe de pui.

DSVSA Arges a anuntat ca exista suspiciuni legate de prezenta bacteriei E-Coli si a unui stafilococ in cazul branzei servite elevilor, nefiind insa exclusa contaminarea in timpul transportului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri