Bilantul romanilor raniti marti in atentatele de la Bruxelles a ajuns la patru, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizand ca inca un cetatean roman a fost identificat printre raniti. Acesta este minor si se afla in prezent internat in spital, asistat de un membru al familiei, informeaza Mediafax.

"In continuarea informatiilor transmise pana la acest moment referitor la cetatenii romani afectati in atentatele de la Bruxelles, va informam ca a fost identificat un al patrulea cetatean roman ranit. Acesta este minor si se afla in prezent sub ingrijiri intr-o unitate spitaliceasca, asistat de un membru al familiei", se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

Anterior, MAE anuntase ca trei cetateni romani au fost raniti in atentatele care au avut loc, marti, la Bruxelles, precizand ca dintre acestia doi se afla in spital, iar unul a fost deja externat.Echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetatenilor romani raniti asistenta necesara in astfel de cazuri.

Celula de Criza a MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei, ramane in legatura permanenta cu autoritatile locale si continua verificarile. O echipa consulara mobila din cadrul Celulei de Criza a MAE se va deplasa miercuri, la Bruxelles, pentru a intari capacitatea de asistenta consulara a ambasadei.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispozitia cetatenilor romani precum si rudelor acestora urmatoarele contacte telefonice ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2344 1658, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, precum si telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Citeste si:
Bode: Tarom, pierderi de 190 de milioane de lei anul acesta
Bode: Tarom, pierderi de 190...

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un roman a coordonat renovarea in timp record a scolilor belgiene