Peste o suta de sindicalisti si reprezentanti ai operatorilor portuari au protestat, miercuri dimineata, in Portul Constanta, solicitand demiterea conducerii Administratiei Porturilor Maritime, acesta fiind cel de-al treilea protest din aceasta luna, potrivit News.ro.

Manifestantii s-au strans miercuri, in jurul orei 9.00, in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime si au adus cateva utilaje, facand atmosfera cu vuvuzele si fluiere, dar si batand in mai multe butoaie din tabla. Oamenii aveau si diverse pancarte pe care se putea citi: “Vrem coerenta si strategie, nu prostie si haos”, “APC incotro”, “Dreptate pana la capat”, “Nu mai poluati portul cu prezenta voastra”.

Revendicarile sindicalistilor si ale operatorilor portuari se refera la Master Planul Portului Constanta, la starea de degradare a infrastructurii de transport naval, la lipsa contractelor de inchiriere a infrastructurii de transport naval, la declansarea procedurii de subconcesionare a bunurilor proprietate publica a statului, la tarifele majorate unilateral si nefundamentat.

“Avem aceleasi probleme referitoare la un management corupt, la o structura ierarhica din Administratia Porturilor Constanta, care este de pe vremea lui Mazare, care nu are nicio treaba cu coerenta portuara, cu politicile comerciale din port, cu orice strategie coerenta a Romaniei in ceea ce priveste acest port de interes national. Avem trei obiective care trebuie sa mearga in paralel cu demiterea acestor oameni cu care noi nu ne intelegem: vrem contracte de inchiriere echilibrate, vrem securizarea investitiilor noastre, vrem sa se opreasca acest Master Plan, vrem o politica tarifara coerenta, vrem sa nu mai pierdem traficul in Ucraina, Bulgaria. Din cauza politicii tarifare care este haotica pierdem trafic, avem 40 de taxe care ne impovareaza”, a declarat purtatorul de cuvant al Organizatiei Patronale Operatorul Portuar, Stefan Muntoiu.

Oamenii spun ca sunt hotarati sa continue protestele pana la schimbarea conducerii Administratiei Porturilor Maritime Constanta. Protestul a durat o ora, fiind mai scurt decat precedentele din cauza ploii. Comunitatea portuara a mai organizat manifestatii similare pe 1 martie si 9 martie, la care au participat cate 300 de persoane

Citeste si:
Adriana Cotel, demisa de la conducerea Spitalului Fundeni
Adriana Cotel, controversata...

In 7 martie, Tribunalul Constanta a dat o sentinta potrivit careia este ilegala numirea a patru din membrii Consiliului de Administratie al companiei care administreaza cel mai mare port al Romaniei. Cei patru administratori vizati de decizia instantei sunt Tudor Balta, Viorel Olea, Marcela Frigioiu si Adrian Cighi. Acestia au fost numiti in baza unor hotarari luate in cadrul unor adunari generale ordinare ale actionarilor din 2012, 2014 si 2016. Hotararea judecatorilor este executorie.

Decizia instantei in privinta administratorilor are ca efect anularea unor hotarari ale Consiliului de Admnistratie al Portului Constnata luate in ultimii patru ani.

Sursa foto: t81/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum vede Barack Obama lumea condusa de femei