Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca Muftiatul din Romania se ocupa de obtinerea autorizatiilor pentru construirea unei moschei in Bucuresti, scrie Mediafax.

"A fost oferit un teren in Bucuresti Muftiatului musulmanilor din Romania pentru construirea unei moschei in Bucuresti. Muftiatul se ocupa de obtinerea autorizatiilor necesare. Iar Turcia este gata sa acorde tot sprijinul pe care il poate acorda acestui proiect", a declarat presedintele turc.

De asemenea, Erdogan a spus ca au fost stabilite cateva terenuri la Istanbul unde vor putea fi construite o capela si un loc de cazare pentru pelerinii romani. "Aceste aspecte, aceste detalii le-am discutat cu prietenul meu, cu domnul Iohannis", a declarat presedintele turc.

Intrebat daca intentioneaza sa continue proiectul, avand in vedere opozitia din Romania, Erdogan a spus: "Bineinteles, vocile contra se pot auzi in orice tara. In timpul vizitei pe care am facut-o la Bucuresti, am discutat aceasta chestiune cu domnul presedinte."

Totodata, presedintele turc a spus ca proiectul este definitivat si ca moscheea "va fi expresia cea mai frumoasa a dialogului si a solidaritatii dintre cele doua tari".

Citeste si:
Romania imprumuta 177 milioane de euro pentru construirea a doua...
Romania vrea sa imprumute 177...

La randul sau, presedintele Iohannis a confirmat ca s-a ajuns in faza solicitarii autorizatiei de constructie. "Dupa cum stiti, chestiunea este de competenta Primariei si se lucreaza la aceste documentatii", a precizat Iohannis.

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Mihai Chirica va candida la primaria Iasi din partea PNL
Setari Cookie-uri