28 Martie 2016

Sapte avalanse in masivul Bucegi. Riscul de producere a acestora se mentine ridicat



Cel putin sapte avalanse s-au produs, sambata dimineata, in masivul Bucegi, gradul de risc in ceea ce priveste producerea acestora mentinandu-se ridicat, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit salvamontistilor, in ultimele zile a nins abundent, iar stratul proaspat depus este instabil. Zapada masoara, in acest moment, aproape un metru.

„De dimineata pana acum, s-au produs sapte avalanse, pe traseul Jepii Mici. Au fost una dupa alta. De altfel, pe toate vaile din masivul Bucegi, zapada o ia la vale. Si pe Jepii Mari, de exemplu. Din fericire, nu era nimeni pe traseu” a declarat Gheorghe Haiduc, seful Salvamont Busteni.

Salvamontistii atrag atentia ca riscul de producere a avalanselor este extrem de mare si ii sfatuiesc pe turisti sa nu se aventureze. „Noi am fost intr-o misiune de patrulare. Ne-am intors de la jumatatea vaii. Este periculos. Pe traseu, ne-am si intalnit cu doi turisti, le-am atras atentia sa nu se aventureze si ne-au spus ca se vor intoarce daca vor vedea ca nu mai pot inainta. Nu vor risca.” a mai declarat Gheorghe Haiduc.

Salvamontistii precizeaza ca toate traseele care leaga statiunea Busteni de platoul Bucegilor sunt inchise.



Citeste si