„Incepand cu 1 aprilie 2016 vom opri furnizarea energiei termice pentru incalzire catre consumatorii racordati la sistemul centralizat al Municipiului Bucuresti”, potrivit Regiei. De la aceasta masura fac exceptie obiectivele speciale, adica spitale, crese, gradinite, sere, in cazul carora sistarea serviciilor de incalzire se va face la solicitarea scrisa a conducerii acestora.

Oprirea agentului termic pentru incalzire se va face progresiv prin reducerea temperaturii de livrare si inchiderea instalatiilor catre consumatori, astfel incat efectele vor fi resimtite in urmatoarele 24 de ore.

Regia, controlata de Primaria Municipiului Bucuresti, furnizeaza energie termica pentru peste 560.000 de apartamente si 1,2 milioane de persoane din Capitala, dar si circa 3.000 de firme.

RADET, cea mai mare companie de profil din Romania, pierde in fiecare zi apa din retele de distributie a energiei termice in valoare de 32.000 de euro. Pierderile sunt cauzate de starea precara a retelei de termoficare din Bucuresti, una dintre cele mai mari din lume.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro