Mestesugurile, obiceiurile si calitatile prin care romii si-au atras identitatea culturala nu poate sa ascunda discriminarea uneia dintre cele mai defavorizate si sarace comunitati, a transmis vienri presedintele Klaus Iohannis, intr-un mesaj de Ziua Internationala a Romilor.

"Ziua Internationala a Romilor reprezinta si o oportunitate pentru a privi obiectiv realitatea existentei de zi de zi a acestei etnii. Calitatile, obiceiurile si mestesugurile prin care si-au castigat o identitate culturala aparte nu pot sa ascunda faptul ca romii sunt inca discriminati si compun comunitati dintre cele mai sarace si defavorizate", a afirmat presedintele, intr-un mesaj trasmis de Ziua Internationala a Romilor, conform Mediafax.


Iohannis subliniaza ca statul roman si societatea trebuie sa gaseasca solutii pentru "depasirea marginalizarii" si pentru integrarea comunitii rome. "In acelasi timp, educatia are o importanta fundamentala pentru implinirea personala, materiala si spirituala a celor care formeaza asemenea comunitati", spune presedintele in mesaj.

De asemenea, seful statului subliniaza ca pentru indeplinirea acestor obiective este necesar un angajament si un "moment de inspiratie" de Ziua Internationala a Romilor.

"In aceasta zi este potrivit sa elogiem personalitatile pe care le-a dat comunitatea roma, sa aducem un omagiu romilor care au pierit in cele doua razboaie mondiale ale secolului XX sau au fost victimele Holocaustului. Cu aceasta ocazie se cuvine sa readucem in atentie pericolul pe care continua sa-l reprezinte ignoranta, intoleranta, xenofobia si rasismul", arata presedintele.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri