Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, care a precizat ca scopul Guvernului este sa vina cu un proiect acceptat de partenerii sociali, in limitarile fiscal-bugetare pentru 2016-2017, conform Mediafax.

"Nu vom continua cu acest proiect de ordonanta de urgenta. (...) Scopul Guvernului este sa vina cu un proiect acceptat de partenerii sociali, este singurul nostru scop, in limitarile fiscal-bugetare pentru 2016-2017 pe care ni le permitem", a precizat Dan Suciu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai spus ca au fost intelese presiunile si interesul public pentru acest proiect de OUG, iar de joi vor fi reluate discutiile cu sindicalistii. "Am inteles ingrijorarile partenerilor sociali, vom discuta cu acestia incepand de maine", a spus Suciu, precizand ca vor fi cautate "solutii multumitoare" pentru acestia, dar in limia deficitului bugetar.

Suciu a mai declarat ca proiectul abandonat de Guvern nu ar fi dus la diminuarea salariului pentru nicio categorie de angajati din sistemul bugetar.

Negocierile de marti dintre sindicalisti si ministrul Muncii, Ana Costea, au esuat, oficialul guvernamental promitandu-le liderilor sindicali ca va retrage OUG. Ministrul a amenintat cu demisia in cazul in care nu se va tine cont de punctul ei de vedere.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri