Solicitarea RADET de a reduce gradul de proprire pe conturile sale a fost respinsa de catre ELCEN, iar acestia au decis mentinerea propririi totale pe conturile RADET, a anuntat compania.

Actionarea in instanta a ELCEN de catre RADET , pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei, a dus la decizia de mentinere a gradului de proprire la nivelul 100%, conform Mediafax.

Acest deficit a fost cauzat si de neonorarea de catre Primaria Municipiului Bucuresti a platii subventiei aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termica livrata populatiei.

Mai mult, Primaria Municipiului Bucuresti nu a dispus masurile necesare pentru utilizarea totala a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizand ultima transa de 32 de milioane de lei.

In acest moment, in urma sentintei civile 2346/11.05.2015 pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul 64899/3/2011, RADET este obligata sa plateasca suma de 259 de milioane de lei catre ELCEN, reprezentand datorii restante conform protocolului incheiat intre Primaria Bucuresti – RADET – ELCEN in 18.12.2008.

Totodata, ELCEN detine impotriva Radet Bucuresti un alt titlu executoriu in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ca urmare a emiterii de catre Tribunalul Bucuresti a ordonantei de plata solicitata de catre ELCEN.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
S-a aprobat infiintarea celor doua companii care preiau RADET