Lotul feminin de matematica al Romaniei a obtinut cinci medalii de argint si trei medalii de bronz, la a V-a editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad/EGMO).

Elevele care au alcatuit lotul feminin de matematica al Romaniei au castigat opt medalii (cinci de argint si trei de bronz) la a V-a editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, remis duminica agentiei Mediafax.

Ca tara organizatoare, Romania a avut in concurs doua echipe, formate din cate patru eleve, toate fiind premiate. „Medaliile de argint au fost cucerite de Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a),Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela(clasa a IX-a) - eleve la Liceul International de Informatica din Bucuresti, respectiv Doina Chiroiu (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti).Medaliile de bronz au fost obtinute de Andreea Dima (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti), Ramona Deaconu (clasa a XI-a/Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina) si Ana Maria Radu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti)”, se arata in sursa citata.

Competitia din acest an s-a desfasurat in perioada 10-16 aprilie, la Busteni (judetul Prahova) si a fost organizata de Ministerul Educatiei Nationale, in parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Primaria Busteni.

In total, au participat 143 de fete din 38 de tari din toata lumea (statele noneuropene au, in general, statut de invitat). „Ma bucur ca Romania a gazduit aceasta competitie internationala si sper ca, an de an, initiative de acest gen sa atraga un numar cat mai mare de elevi spre stiintele exacte”, a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Romanii, tot mai interesati...
Citeste si: Romanii, tot mai interesati de sport: Hervis, afaceri de 53 mil. euro

Echipa Romaniei au fost coordonate de Maria Romina Ivan, o tanara care a fost medaliata la aceasta olimpiada in anii anteriori si care este studenta la Universitatea din Cambridge, Hajnalka Csapo, profesor la Colegiul „Marton Aron” din Miercurea Ciuc si Sena Azis, profesor la Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti.

„Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete (EGMO) este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica (doua probe scrise, sustinute in doua zile consecutive). Conform regulamentului, o echipa este compusa din 4 eleve. Editiile precedente au avut loc in Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014) si Bielorusia (2015), rezulatele fetelor din tara noastra incluzand de fiecare data un palmares impresionant (4 medalii)”, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: sondem/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
PMB: Transportul in comun din Capitala, gratis pentru elevi de luni