Vlad Alexandrescu isi anunta demisia din functia de ministru al Culturii, intr-un mesaj postat pe Facebook. Acesta precizeaza ca reforma pe care a inceput-o este periclitata de "forte retrograde", conform News.ro

Intr-un amplu mesaj publicat pe contul de Facebook, Vlad Alexandrescu si-a justiticat gestul in urmatorul mod:

”In fata rezistentei opace la schimbarea structurala pe care am incercat sa o initiez, sa o dezvolt si sa o pun in practica in institutiile de cultura din Romania, in fata ostilitatii nedezmintite a aparatului refractar la regandirea modalitatilor de functionare a institutiilor publice de cultura, a relatiei dintre sectorul independent si cel public, va prezint demisia mea”.

In continuare, ministrul face un bilant al activitatii sale la portofoliul Culturii:

” Punctual, am incercat o reorganizare a Institutului National al Patrimoniului si am cerut criterii precise care sa reglementeze restaurarea patrimoniului national, in situatia urgenta a deteriorarii lui accelerate. Am initiat grupul de lucru pentru redactarea Codului Patrimoniului. Am creat primul mecanism de finantare prin care Statul Roman poate cumpara opere de arta romaneasca de pe piata libera prin subscriptie publica, iar cea dintai operatiune din cadrul acestui mecanism este campania pentru achizitia lucrarii Cumintenia Pamantului a lui Constantin Brancusi. Am cerut refacerea dosarului pentru inscrierea ansamblului Brancusi de la Targu Jiu in patrimoniul UNESCO. Am dat expresie asteptarii a zeci de mii de romani, inscriind situl arheologic si natural de la Rosia Montana in Lista Indicativa UNESCO. Am intervenit direct in santiere, oprind distrugerea monumentelor istorice din Piata Romana din Bucuresti si din Parcul Romanescu din Craiova. Am creat cadrul strategic pentru transformarea muzeelor romanesti din institutii pasive, in institutii deschise publicului, participative”.

Totodata, Vlad Alexandrescu mentioneaza efortul de a scoate ”managementul institutiilor publice de cultura dintr-o stare anchilozata si letargica” si faptul ca si-a facut o prioritate din strategia culturala sectoriala si legitimarea unor politici culturale pe termen lung.

Ministrul demisionar al Culturii aminteste de echipa performanta pe care si-a creat-o: ”Am adus alaturi de mine oameni tineri, dinamici si persoane cu bogata expertiza profesionala, cu certitudinea ca echipa pe care am construit-o va pereniza, in domeniul public, dinamica reformei”.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri