Faptele comise cu violenta au fost mai putine in acest an, fiind inregistrat un singur caz de omor, fata de sase in 2015. In cazul tentativelor de omor, in aceasta perioada nu s-a inregistrat nicio fapta, fata de doua in 2015 si cate patru in 2014 si 2013, scrie News.ro.

Faptele de talharie sunt sub media ultimilor ani, scazand cu 34 la suta fata de 2012, potrivit unei analize realizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

In ceea ce priveste siguranta rutiera, in aceste zile au fost inregistrate mai putine accidente de circulatie, 52, fata de 75 in 2015. “Numarul persoanelor ranite in accidente este sub media ultimilor ani, respective 51 de raniti, fata de 66 in 2015. In urma accidentelor rutiere si-au pierdut viata 11 persoane, similar cu situatia din 2014 si 2012, in conditiile in care, anul trecut au fost 15 decese”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

In ultimile trei zile au fost peste 29.000 de politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera la serviciu. “Inclusiv numarul interventilor pompierilor in noaptea de Inviere a fost mai mic cu 21 la suta fata de anul trecut. In zilele de vineri, sambata si duminica, la nivelul intregii tari, au fost in strada peste 10.000 patrule de ordine publica. In ultimile trei zile, colegii nostri au aplanat 790 de situatii conflictuale, au prins in flagrant 230 autori de infractiuni si au identificat 33 de persoane urmarite, dintre care noua date in urmarire internationala”, a completat Dajbog.

In acelasi interval, peste o mie de echipaje SMURD si ambulanta au efectuat peste 22.000 de interventii medicale de urgenta. Aeronavele Inspectoratului General de Aviatie din MAI au executat 33 de misiuni aeromedicale pentru transportul de urgenta a persoanelor care se aflau in situatii critice. In ultima zi a minivacantei de Pasti, doua elicoptere ale MAI vor asigura supravegherea aeriana a traficului.

Citeste si:
Mesajele de Paste de la Iohannis, Dragnea si Tariceanu
Mesajele de Paste de la...

Conform acelorasi statistici, in aceste trei zile au tranzitat frontierele Romaniei peste 472.000 de persoane si peste 133.000 de mijloace auto.

Sursa foto: legenda/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministrul de Interne explica de ce nu l-a demis (inca) pe Arafat