Scandalul dezinfectantilor continua, Hexi Pharma cumpara materia prima pentru substantele dezinfectante cu un pret de pana la sapte ori mai mare decat cel de piata, printr-o firma off-shore infiintata de el in 2008, conform jurnalistiilor de la Gazeta Sporturilor.

Dan Condrea realiza tranzactii prin intermediul off-shore-urilor. Acesta cumpara substante la 11 euro kilogramul si le revindea catre Hexi Pharma la 73 de euro kilogramul, iar banii ramaneau in Cipru, in off-shore-ul C.P.S Chemical & Pharmaceutical Solution Ltd. infiinta de el in iulie 2008, conform News.ro

“CPS este unul din vehiculele folosite de catre Condrea. Patronul nostru detine mai multe companii off-shore”, spune, pentru GSP, unul dintre cei mai vechi oameni din Hexi Pharma.

Potrivit sursei, la un moment dat Condrea o insarcinase sa raspunda de off-shore pe Flori Dinu, chimist, director general si semnatara retetelor prin care se fabricau dezinfectanti diluati de zece ori.

Jurnalistii de la GSP mai spun ca din mecanismul off-shore al Hexi Pharma fac parte doua companii de spalat bani care apar si in dosarul Petrom Service, iar traseul banilor este documentat cu acte interne ale companiei, inclusiv plati de la Bank of Cyprus catre megacorporatia BASF.

Jurnalistii prezinta mai multe documente interne ale Hexi Pharma din care reiese ca materia prima pentru substantele dezinfectate ce ajungeau in spitalele din Romania era cumparata la preturi de 11 sau 19 euro si revanduta prin off-shore la 73 de euro sau 100 de euro kilogramul.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri