Faptul ca in spitalele din Romania sunt probleme legate de dezinfectie era stiut de mult timp si sunt dovezi clare in acest sens, iar ceea ce a aparut acum, lista celor 50 de spitale, este doar recunoasterea Ministerului Sanatatii, insa acestea nu sunt singurele cu probleme, a declarat duminica, pentru News.ro, Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Eugen Iancu, tatal lui Mihai Alexandru Iancu, care a murit in 21 noiembrie 2015, la Spitalul ”Santul Ioan” din Capitala, unde a fost dus in urma incendiului din Colectiv, a spus nu va initia noi actiuni dupa publicarea listei spitalelor cu probleme, pentru ca lucrurile acestea erau stiute de foarte multe luni. Spitalul “Sfantul Ioan” este pe lsita celor 50 de unitati sanitare unde au fost gasite nereguli in urma testelor care au vizat eficacitatea dezinfectantilor Hexi Pharma, scrie News.ro.

“Ce a aparut acum este doar o recunoastere a Ministerului Sanatatii. Daca va uitati, vedeti ca unele spitale au fost trecute pe lista tocmai pentru ca acolo au murit oameni din cauza infectiilor. Si oricum acesta nu sunt singurele. Sunt lucruri pe care le stim de mult timp si avem dovezi. Stiam din decembrie ca au murit copiii nostri din cauza bacteriilor. Numai la Spitalul «Sfantul Ioan», patru au murit unii dupa altii”, a adaugat presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Eugen Iancu a mai spus ca problemele din spitalele romanesti au fost confirmate si de clinicile din strainatate, care au aratat ca pacientii raniti in Colectiv "au plecat acolo bombe bacteriologice”.

Ministerul Sanatatii a facut publica, vineri, lista cu 50 de unitati sanitare unde au fost gasite nereguli in urma testelor care au vizat eficacitatea dezinfectantilor Hexi Pharma, printre acestea fiind unitati din Bucuresti si 22 de judete.

Pe lista se regasesc noua unitati sanitare din capitala: Spitalul Clinic de Urgenta, Spitalul Universitar de Urgenta, Institutul National de Endocrinologie “C.I. Parhon”, Spitalul de Urgenta Pantelimon, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul “Sfantul Stefan”, Spitalul Clinic “Dr. Ioan Cantacuzino”, Spitalul de Nefrologie “Carol Davila” si Spitalul Clinic de Urgenta “Sfantul Ioan”.

La patru din cele noua spitale au fost tratate victime din Colectiv, iar 15 din cei 64 de tineri morti in urma tragediei din clubul Colectiv au trecut prin cele patru unitati medicale - Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul “Sfantul Pantelimon” si Spitalul “Sfantul Ioan”.

In raportului Corpului de control al primului-ministru in cazul incendiului din clubul Colectiv se arata ca situatia prezentata de Directia de Sanatate Publica Bucuresti contine date contradictorii atat in ceea ce priveste numarul pacientilor din fiecare spital, cat si in ceea ce priveste numarul infectiilor nosocomiale, ceea ce ridica suspiciuni in privinta controalelor in spitale.

Eugen Iancu scria pe pagina sa de Facebook, in decembrie 2015, ca ranitii din Colectiv ar fi trebuit trimisi imediat la spitale din strainatate, si nu tinuti ”in medii nesigure”, unde au fost tratati de ”medici de urgenta fara experienta in operatiunile cu arsi, cu arsi foarte grav si intoxicati”.
El spunea atunci ca arsurile celor din Colectiv au fost curatate la suprafata, pe aceste rani s-au dezvoltat infectii cu bacterii specifice capatate in spitale.

“Imi dau seama ca Alexandru si ceilalti au fost ucisi. Au fost condamnati la moarte din primele zile, atunci cand vedeam la televizor cum ministrul Sanatatii si Arafat spuneau ca totul este sub control si ca ne descurcam. Nu v-ati descurcat domnilor, iar indecizia voastra a fost criminala”, mai scria Eugen iancu pe pagina sa de Facebook.

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata 64 de persoane, intre care 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate, printre acestia fiind fotografi, artisti, olimpici si studenti straini.

Sursa foto: sfam_photo/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri