CSM Bucuresti, campioana Romaniei la handbal feminin, a cucerit, duminica, la Budapesta, Liga Campionilor, dupa ce a invins in finala Turneului Final Four formatia ungara Gyor ETO, dupa prelungiri si aruncari de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25). Echipa din Capitala readuce astfel trofeul in Romania dupa 52 de ani.

La finalul timpului regulamentar, tabela arata scor egal, 22-22, iar dupa prima repriza de prelungiri, Gyor conducea de 24-22. A doua repriza de prelungiri s-a incheiat, de asemenea, cu egalitate, 25-25, si au urmat cate cinci aruncari de la 7 metri, dar Gyor a ratat doua, iar CSM a marcat de fiecare data, astfel incat nu s-au mai aruncat toate, scorul final fiind de 29-26, informeaza News.ro.

Marcatoarele partidei au fost Gullden 15 goluri, Martin 4, Torstensson 3, Manea 3, Rodrigues 2, Varzaru 1, Bradeanu 1, pentru CSM Bucuresti, respectiv Loke 8 goluri, Amorim 5, Groot 4, Kovacics 3, Sulland 3, Knedlikova 1, Gorbicz 1, Broch 1 gol, pentru Gyor, in fata a peste 12.000 de spectatori, intre care s-au aflat si aproape o mie de fani tricolori.

In finala mica, tot duminica, Buducnost Podgorica, cu Cristina Neagu in componenta, a fost invinsa de formatia HC Vardar, cu scorul de 30-28 (14-16). Neagu a marcat 8 goluri pentru invingatoarea din Muntenegru, care cucerea trofeul in 2015. La Turneul Final Four de la Budapesta, in semifinalele de sambata, Gyor ETO a trecut de Buducnost, cu scorul de 21-20 (11-8), iar CSM Bucuresti a invins HC Vardar, cu 27-21 (14-9).

La randul sau, CSM Bucuresti a jucat prima finala din istoria sa, fiind la prima participare in competitie. Liga Campionilor a mai fost cucerita de echipe romanesti in urma cu peste 50 de ani, atunci cand se numea Cupa Campionilor Europeni, Stiinta Bucuresti, in 1961 si Rapid Bucuresti, in 1964. Alte trei echipe au mai ajuns in finala competitiei – Universitatea Timisoara (1973), Stiinta Bacau (1986) si ultima Oltchim Ramnicu Valcea, in 2010.

In urma cu sase ani, la Viborg HK, echipa care a invins Oltchim in finala, evolua si extrema dreapta Cristina Varzaru, care se afla acum in lotul CSM Bucuresti.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri