Televiziunea Romana are un nou presedinte-director general. Plenul Camerelor reunite a votat-o pe Irina Radu pentru aceasta functie, candidatura ei intrunind 304 voturi favorabile si opt impotriva.

Irina Radu, numita de PSD in Consiliul de Administratie al TVR, a primit aviz favorabil, luni, de la Comisiile de Cultura reunite ale Parlamentului pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu 25 de voturi ”pentru” si niciunul ”impotriva”, ea fiind audiata in pofida faptul ca propunerea CA-ului a fost Monica Ghiurco, conform News.ro

PNL a refuzat sa pariticipe la vot

Irina Radu a candidat in Consiliul de Administratie pentru functia de PDG al TVR, dar a reusit sa obtina doar sase voturi, propunerea CA pentru Comisii fiind Monica Ghiurco, propusa de angajatii televiziunii in consiliu. Parlamentarii membri ai Comisiilor de cultura reunite au decis, insa, sa o audieze si pe Irina Radu, justificand deciza prin articolul 19 alineatul 7 din legea de functionare a televiziunii publice, care stipuleaza ca vor audia "cu precadere" candidatul propus de CA, ceea ce le lasa posibilitatea de a audia si alt candidat. Aceasta propunere a trecut cu votul tuturor formatiunilor, mai putin PNL, ai carui reprezentanti au parasit sala.

Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administratie al TVR, a fost refuzata de doua ori

Candidatul propus de Consiliul de Administratie al TVR, Monica Ghiurco, a primit aviz negativ de la comisiile de cultura reunite ale Parlamentului, cu 23 de voturi ”impotriva” si un singur vot ”pentru”.

Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a decis la sfarsitul lunii aprilie sa o propuna, pentru a doua oara, pe Monica Ghiurco pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu sapte voturi favorabile.

In 11 aprilie, plenul reunit a respins prima candidatura a Monicai Ghiurco pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice. Aceasta nu a obtinut in plenul celor doua Camere numarul necesar de voturi pentru numirea in functie, anume 272. Monica Ghiurco primise, in prealabil, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultura reunite ale Parlamentului.

Monica Ghiurco, reprezentant al angajatilor in CA, a fost a doua propunere de PDG respinsa de plen, dupa ce candidatura lui George Orbean, numit de guvern in CA, nu a reusit sa treaca de Parlament.

Citeste si:
Consilier PSD urmarit penal dupa ce a cerut impuscarea unor PNL-isti
Consilier PSD urmarit penal...

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Irina Radu, avizata pentru a ocupa functia de PDG al TVR