Dragos Patraru, colaborator TVR, a denuntat cheltuielile paradoxale pe care le face"ultima fabrica ramasa intacta de pe vremea comunismului". Televiziuna publica este aflata oficial intr-o stare financiara precara, dar isi permite 1.700 de euro pentru a aprinde lumina intr-un studio si plateste 40 de soferi la redactia Stiri, in conditiile in care aceeasi redactie are doar 15 reporteri, conform News.ro

”Costa 1700 de euro sa aprinzi lumina intr-un studio, deci e o nebunie. Exista posturi dublate, triplate. La redactia Stiri exista 15 reporteri si 40 de soferi, am innebunit. Si toti sunt rude cu toti”, a declarat Dragos Patraru, intr-un interviu acordat platformei PressOne, conform News.ro.

Dragos Patraru: TVR are toti banii pe care si i-ar dori orice televiziune

In ceea ce priveste planul pentru intrarea TVR in insolventa, Patraru este convins ca nu banii reprezinta problema televiziunii publice: ”TVR nu are probleme financiare, pentru ca incaseaza 6 milioane de euro pe luna. La banii astia se adauga anual vreo 8 milioane de euro din publicitate. TVR are toti banii pe care si i-ar dori orice televiziune”.

Acesta pare a sti si unde anume s-a produs dezechilibrul financiar: in indexarile de salarii pe care angajatii le reclama in instanta. ”Din 2500 de angajati, 2100 au dat TVR in judecata, iar 1500 deja au castigat. Astia 1500, intr-un demers de-asta kamikaze, au executat institutia. Neinteresandu-i ca e vorba de televiziunea publica.Deci, televiziunea a fost o banca, ei si-au luat bani de-acolo, si acuma vor da inapoi cate 200 de lei pe luna.”, este verdictul lui Dragos Patraru.

Dragos Patraru: Un prost care sta la un pupitru face mai mult decat o redactie cu 250 de oameni

O alta problema pe care o reclama Dragos Patraru este cea a audientelor scazute pe care le fac programele televiziunii publice, o exceptie fiind emisiunea pe care el insusi o realizeaza: ”Luati-o asa: la televiziunea publica, un prost care sta la un pupitru la ora 22.30 face mult mai mult decat o redactie cu 250 de oameni. Iar noi, la Starea Natiei, suntem zece, toti”.

Patraru nominalizeaza chiar programul care ii face si lui un deserviciu, pentru ca il lasa intr-o audienta infima: jurnalul de stiri si emisiunea realizata chiar de directorul Stirilor, Claudiu Lucaci, in serile de luni: ”Exista un domn care este seful Stirilor la TVR. Se numeste Claudiu Lucaci. Are si emisiune, lunea. Stiti la ce rating ne lasa? Dupa stiri, care mai fac doar 2%, dupa aia face si-un talk-show, de la ora 21 la 22.30. Eu am intrebat daca e televiziunea lui sau a noastra, cumva. Stiti la ce rating ma lasa pe mine, care intru la 22.30? La zero. Zero pe publicul commercial”.

Irina Radu, favorita lui Dragos Patraru

In privinta conducerii Televiziunii Romane, Dragos Patraru are un favorit, Irina Radu, de altfel, proaspat votata de plenul Parlamentului pentru functia dede PDG: ”Nu e rau ca Irina Radu, de pilda, e un om din TVR. Diferenta intre Irina Radu si Monica Ghiurco e ca Irina Radu si-a asumat pe fata o restructurare. In timp ce Monica Ghiurco a spus ca va mari salariile”.

Realizatorul emisiunii ”Starea natiei” este de parere ca TVR e singura fabrica ramasa intacta de pe vremea comunismului, cu un numar mamut de angajati, dintre care foarte multi, aproape jumatate, inutili.

Sursa foto: Alexandru Nika / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri