Din totalul de 3,2 milioane de romani care au plecat in strainatate in trimestrul I din 2016, cei mai multi au ales calea rutiera, dar cu toate acestea Aeroportul Otopeni a inregistrat un trafic mai intens decat cel din Vama Bors (judetul Bihor), reiese din statisticile oficiale, conform Adevarul Financiar.

Adevarul Financiar va prezinta caile prin care au plecat romanii in strainatate, pe baza datelor cuprinse in lucrarea „Calatoriile internationale inregistrate la frontierele Romaniei in trimestrul I 2016“, publicata recent de Institutul National de Statistica (INS).

Datele au fost furnizate pentru INS de catre Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Politiei de Frontiera – si au la baza informatiile colectate la punctele de control de la frontiera.

Publicatia INS nu contine si date privind sosirile romanilor in tara, plecati anterior in strainatate, referindu-se exclusiv la plecari.
Crestere cu 16% a plecarilor

Iesirile vizitatorilor romani in strainatate au avansat fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, numarul de plecari in trimestrul I 2016 fiind de 3,26 milioane, in crestere cu 16% fata de trimestrul I din 2015, noteaza INS.

Punctele de control la trecerea frontierei unde s-au inregistrat cele mai multe plecari au fost Otopeni (697.919 iesiri), Bors (495.394), Petea (199.623), Albita (144.493) si Nadlac (137.592).

In aceeasi perioada, transportul rutier a fost cel mai utilizat in trimestrul I 2016 atat de catre de vizitatorii straini pentru a calatori in Romania, cat si de romanii care au plecat in strainatate.

In ceea ce priveste plecarile vizitatorilor romani in strainatate, „fata de trimestrul I 2015 s-a inregistrat o crestere de 62,3% pentru tipul de transport aerian“, mai arata studiul INS.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: View Apart / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri