Hexi Pharma nu a respectat concentratia declarata pe eticheta pentru niciun produs testat de ICECHIM pana la momentul actual, arata rezultatele facute pe probe de substante folosite la la Institutul National de Endocrinologie Parhon, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca), Spitalul Universitar si Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Cea mai mare diferenta, conform rezultatelor date publicitatii joi, a fost determinata la un lot de Hexio-Skin luat de la Spitalul Universitar, concentratia de substanta activa fiind de 0,01 la suta, fata de valoarea declarata de 25 la suta.

Raportul de incercari pe produsele Hexi Pharma transmis Guvernului de ICECHIM vizeaza probe din solutii folosite la Institutul National de Endocrinologie Parhon, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca), Spitalul Universitar si Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta si a fost facut public joi, de Ministerul Sanatatii, conform News.ro

Probele au fost duse la analize in 8 mai si desigilate in 9 mai, in prezenta reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica si ai Politiei Romane.

Un al doilea lot de produse dezinfectante primite de la Unifarm in 10 mai este inca in lucru.

La Institutul Parhon, pentru Xexio- Sept AF, determinarea s-a facut pentru clorura de didecildimetil amoniu, stabilindu-se o concentratie a substantei active de 5,25 la suta, fata de valoarea declarata de 15 la suta. Un alt lot de Xexio- Sept AF avea o concentratie de 5,33 la suta.
In cazul Spitalului Floreasca, la Polyiodine determinarea s-a facut pe PVP-Iod, stabilindu-se o concentratie de 7,41 la suta, fata de 10 la suta valoarea declarata pe eticheta.

Produse diluate de 2500 de ori

De la Spitalul Universitar au fost analizate probe din Hexio-Skin, Clorhexin-B, Hexio-Iod si Hexio-Sept.

La Hexio-Skin, concentatia de 1 propanol era de 49,8 la suta, valoarea declarata fiind de 40 la suta.
Pentru 2 propanol, concentratia era sub 0,01 la suta, in conditiile unei valori declarate de 25 la suta.
La , Clorhexin-B analizele au vizat concentratia de Clorhexidin a digluconat, care a fost de 0,45 la suta, faia de 0,5 la suta declarat.


Pentru Hexio-Iod, concentratia de PVP - Iod era de 9,5 la suta, fata de 10 la suta declarata
Pentru Hexio-Sept concentratia de clorura de didecildimetil amoniu a fost de 5, 18 la suta, fata de 15 la suta

La Institutul "Marius Nasta", au fost facute analize pe Hexio-spray, pe Hexio-iod, Hexio B, pe doua loturi de Hexio-sept, pe Hexio-gel si pe Hexio-C.

Pentru Hexio-spray, concentratiile de clorura de didecidimetil amoniu 1 propanol si 2 propanol au fost: 0,035 la suta valoare determinata, fata de 0,15 la suta valoare declarata; 30,2 la suta fata de 30 la suta si 21,2 la suta fata de 20 la suta.

La Hexio-Iod, concentratia de PVP Iod a fost de 9,27 la suta, fata de 10 la suta valoarea de pe eticheta. Pentru Hexio B, concentratia de clorhexidina digluconat a fost de 0,55 la suta, fata de 0,5 la suta valoare declarata.

In cazul celor doua loturi de Hexio-Sept, pentru unul concentratia de clorura de didecildimetil amoniu era de 5,41 la suta, fata de 15 la suta valoarea declarata, iar pentru celalalt era de 5,23 la suta, fata de 7 la suta valoarea declarata. In cazul celui de-al doilea produs, concetratia de glutaraldehida era de 1,23 la suta fata de 12 la suta valoarea declarata.

Pentru Hexio-gel 1 propanol, concentrata a fost de 37,3 la suta, fata de 45 la suta valoarea declarata, iar pentru 2 propanol a fost de 12,4 la suta, fata de 15 la suta valoarea de pe eticheta.

La Hexio-C, a fost determinat 1 propanol in proportie de 40,1 la suta, fata de 45 la suta- declarat, iar pentru 2 propanol a fost gasita concentrata de 4,43 la suta fata de 5 la suta.

Hexi Pharma a declarat ca isi va retrage produsele

Hexi Pharma a anuntat miercuri ca isi va retrage produsele, ca a inceput deja procedurile legale pentru inchiderea fabricii si cere scuze medicilor personalului medical si tuturor celor care au fost sau ar fi putut fi afectati de neconformitatile dezinfectantilor sai.
Tot miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, a anuntat ca Guvernul nu exclude posibilitatea de a actiona intr-un proces civil compania Hexi Pharma, pentru a cere despagubiri pentru prejudiciile cauzate.

Sursa foto: imtmphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri