Hexi Pharma a depus o cerere de insolventa la Tribunalul Bucuresti. Firma de dezinfectanti a invocat pe langa o datorie de 23,5 milioane de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai societatii, facturi in valut aneachitate, catre doua firme cipriote, de peste 20 de milioane de euro.

Potrivit documentelor consultate de News.ro, Hexi Pharma a atasat, la dosarul de insolventa, facturi neachitate catre Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd Nicosia si Hatom Limited Limassol in valoare totala de 20.557.723 euro, conform News.ro

Dan Alexandru Condrea a mai depus la tribunal un Registru Jurnal de incasari si plati din perioada 1 octombrie 2015 - 4 mai 2016. Registrul are 6.994 de operatiuni. Cele mai mari valori la incasari au explicatia "incasare factura nr... din data..... Spital...' Totalul incasarilor in aceasta perioada este de 16.506.657 de lei, in timp ce platile se ridica la 16.619.607 lei.

Din documente mai rezulta ca Dan Alexandru Condrea a cumparat, in decembrie 2015, un teren intravilan arabil de 11.383 metri patrati, cu 3.797.710 lei.

Potrivit Euractiv, Unilab SA, firma care detine laboratorul Unilab din Otopeni, are intre actionari atat persoane fizice cat si firma Hatom Limited, un offshore cipriot. Aceasta a intrat in actionariatul laboratorului - singurul care este acreditat sa testeze anumite tipuri de dezinfectanti in Romania - in luna februarie 2011, preluand actiunile cedate de un alt offshore cipriot, CPS Chemical and Pharmaceutical Solutions Limited, reprezentata de Dan Alexandru Condrea, desi acesta a negat orice legatura cu laboratorul.

Ce datorii a invocat Hexi Pharma

Firma Hexi Pharma si-a cerut insolventa invocand o datorie de 23,5 milioane lei, judecatorii Tribunalul Bucuresti urmand sa discute cererea in 17 mai.

In cererea de insolventa, Hexi Pharma sustine ca are datorii de 23.426.229 de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai societatii. Datoriile au termene scadente mai mari de 60 de zile, iar firma nu ar detine fondurile necesare rambursarii acestora.

"Societatea noastra nu mai poate face fata datoriilor comerciale si fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile", se arata in cererea de insolventa depusa de Hexi Pharma si consultata de News.ro.

Firma patronata de Dan Condrea cere instantei sa desemneze ca administrator judiciar Casa de Insolventa Transilvania. Tribunalul Bucuresti va discuta cererea marti, 17 mai.

Ministerul Sanatatii a facut publice, joi seara, rezultatele ultimelor teste de concentratie efectuate in cazul produselor Hexi Pharma, potrivit acestora substantele active fiind diluate si de 4.200 de ori fata de valoarea declarata.

Produsele testate au fost prelevate din unitati sanitare din judetele Mures, Calarasi si Brasov, iar analizele au fost efectuate in cadrul laboratorului ICECHIM, mentioneaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Potrivit rezultatelor, la produsul Hexio A prelevat de la spitale din judetul Mures s-au inregistrat concentratii de 4.200 de ori mai mici fata de cele inscrise pe ambalaj, la toate cele cinci loturi analizate.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri