Alegerea unor cereale potrivite pentru mic-dejunul copilului poate fi o loterie daca nu stim ce sa urmarim pe eticheta produselor de acest tip, conform Adevarul.

Rafturile magazinelor sunt pline de oferte care mai de care mai atragatoare si mai „sanatoase“ facandu-ne alegerea si mai dificila. Insa nu culoarea sau desenul de pe cutie trebuie sa fie criteriul in alegerea cerealelor potrivite pentru micul dejun al copilului, atrag atentia medicii nutritionisti. Cele mai sanatoase cereale pentru copii. Diferenta intre cerealele integrale si cele procesate Potrivit acestora, nu ar trebui sa-i credem pe producatori pe cuvant, ci sa verificam cu atentie eticheta produsului unde sunt trecute toate ingredientele. In principiu, cerealele contin cantitati mari de carbohidrati (glucide) si deci, de calorii.

Cerealele se clasifica in cereale integrale si procesate. Cele integrale au bobul intreg, conservand integral toate elementele pe care le contine coaja (sau tarata) miezul sau endospermul) si germenele. Miezul este bogat in proteine, reprezentand puterea calorica a bobului, potivit Abecedarului de nutritie. Cerealele integrale contin cantitati importante de fibre, proteine, lipide, vitamine si substante minerale.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Linda Studley/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Guvernul amana dublarea alocatiilor pentru copii pana la 1 august