Scandalul Hexi Pharma a dus la desfasurarea controalelor inopinate pe teritoriul tarii. Corpul de control al premierului desfasoara controale inopinate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Craiova si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures privind modalitatea de achizitionare a dezinfectantilor de la Hexi Pharma.

”Corpul de Control al Primului Ministru desfasoara, incepand de ieri, 16.05.2016, controale inopinate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg.Mures, in continuarea controalelor care au avut loc saptamana trecuta la mai multe spitale din Bucuresti. Obiectul controlului il constituie modalitatea in care au fost achizitionati de catre aceste doua unitati dezinfectanti produsi de catre Hexi Pharma”, se arata intr-un comunicat al Corpului de control al premierului, conform News.ro

Corpul de control al premierului Dacian Ciolos a desfasurat o actiune de control inopinata si la sediul Ministerului Sanatatii si la 4 spitale din Bucuresti - Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Universitar Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan si Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri - cu preluarea documentelor legate de achizitia de biocide.

In 29 aprilie, Corpul de control al premierului a initiat o actiune de control la unitatile sanitare publice cu paturi aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii, referitoare la achizitiile de produse biocide. Actiunea de control are ca obiective ”verificarea tuturor aspectelor legate de obligatiile unitatilor sanitare publice cu paturi aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii, in ceea ce priveste achizitionarea de produse biocide si de servicii de curatenie si igienizare” si ”verificarea altor aspecte considerate relevante de catre echipa de control”.

Sursa foto: imtmphoto / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dezinfectant folosit in spitale: Substanta activa este diluata de 10
Setari Cookie-uri