Un sistem foarte bun de pregatire timpurie ar putea da liberatate parintilor sa revina la job, a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj, care a precizat ca in curand ultimul an de gradinita ar putea fi obligatoriu.

"Decizia de anul acesta mi-am asumat-o si am spus ca niciun copil in scoli fara sa fi facut clasa pregatitoare. Ma astept curand sa avem ultimul an de gradinita obligatoriu. Acesta este un pas clar si serios pentru ca altfel doar spunem ca este importanta educatia timpurie, dar nu avem coerenta in efectuarea pasilor necesari", a spus Adrian Curaj.

Ministrul a explicat ca este important ca prezenta copiilor in spatiul colaborativ sa aiba loc cat mai devreme, astfel incat sa-si dezvolte abilitatile sociale.

"Trebuie sa punem accent pe investitie in pregatirea lor timpurie ca sa inteleaga diversitatea si multiculturalismul [....]. Avand un sistem foarte bun de pregatire, dam libertate parintilor sa mearga la job, impactul fiind unul de naura economica", a mai spus ministrul Educatiei.

Sursa foto: DeeMPhotography/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri