Ministerul Educatiei vrea ca ultimul an de gradinita sa devina obligatoriu

Un sistem foarte bun de pregatire timpurie ar putea da liberatate parintilor sa revina la job, a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj, care a precizat ca in curand ultimul an de gradinita ar putea fi obligatoriu.

"Decizia de anul acesta mi-am asumat-o si am spus ca niciun copil in scoli fara sa fi facut clasa pregatitoare. Ma astept curand sa avem ultimul an de gradinita obligatoriu. Acesta este un pas clar si serios pentru ca altfel doar spunem ca este importanta educatia timpurie, dar nu avem coerenta in efectuarea pasilor necesari", a spus Adrian Curaj.

Ministrul a explicat ca este important ca prezenta copiilor in spatiul colaborativ sa aiba loc cat mai devreme, astfel incat sa-si dezvolte abilitatile sociale.

"Trebuie sa punem accent pe investitie in pregatirea lor timpurie ca sa inteleaga diversitatea si multiculturalismul [....]. Avand un sistem foarte bun de pregatire, dam libertate parintilor sa mearga la job, impactul fiind unul de naura economica", a mai spus ministrul Educatiei.

Citeste si:
Turcan: Am finalizat analiza ocupaților și calificărilor existente
Turcan anunță finalizarea...
Sursa foto: DeeMPhotography/Shutterstock.com
Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri