Ministerul Afacerilor Interne face mai multe verificari in Registrul National de Evidenta Populatiei inainte de alegeri, prima etapa fiind verificarea persoanelor care apar ca ar avea peste 100 de ani.

Dintre aceste persoane 1.563 erau decedate insa primariile nu operasera datele, iar pentru alte 1.014 se fac in continuare verificari. In cazul persoanelor care figurau in evidente cu varsta mai mare de 100 de ani s-au actualizat bazele de date pentru 1.563 persoane despre care s-a constat ca erau decedate, potrivit News.ro.

Datele au fost comunicate Autoritatii Electorale Permanente astfel incat aceste persoane nu vor mai fi prezente pe listele electorale, arata Ministerul Afacerilor Interne (MAI) intr-un comunicat. Pentru alte 1.014 persoane se fac in continuare verificari pentru ca, desi nu au fost obtinute acte care sa certifice decesul, exista informatii ca au incetat din viata, respectiv nu se mai afla la domiciliu si nici nu au fost identificate rude, vecini sau apropiati care sa cunoasca situatia acestora.

Verificarile se fac inainte de alegerile locale 2016, Registrul National de Evidenta Populatiei fiind cel in baza caruia se efectueaza Registrul Electoral si implicit listele electorale din sectiile de votare. MAI verifica si exodul electoral dinainte de alegeri si daca persoanele care si-au schimbat domiciliile si resedintele inainte de scrutinele anterioare au facut modificari si in aceasta perioada. O alta verificare este a locuintelor unde si-au stabilit domiciliul un numar foarte mare de persoane, arata oficialii MAI.

Sursa foto: Lisa S./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri