Scandalul Lactete Bradet a dus la formarea unui grup de lucru creat de ANSVSA, care evalueaza riscul reprezentat de E.coli in relatia bebelus-aliment-animal,. Fabrica Lactate Bradet a fost reintrodusa sub supravegherea DSVA Arges, care va face controale la fabrica, potrivit datelor transmise de autoritate.

Fabrica Lactate Bradet din Curtea de Arges a fost inchisa in luna martie, dupa ce inspectorii sanitari veterinari au descoperit branza contaminata cu bacteria E.coli. Unitatea si-a reinceput activitatea la inceputul lunii aprilie, conform News.ro

”La nivelul ANSVSA este in procedura de constituire un grup de lucru in vederea evaluarii riscului reprezentat de E.coli serotip 026 in relatia bebelus-aliment-animal, iar in functie de aceasta evaluare se vor lua masuri in consecinta”, se arata in datele transmise de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA), la solicitarea News.ro.

De asemenea, autoritatea a introdus, in urma unui ordin al presedintelui ANSVSA, un sistem de control national pentru testarea E.coli verotoxigene (VTEC) de catre medicii veterinari.

Tot in urma scandalului Lactate Bradet, ANSVSA a transmis directiilor judetene si a celei din Bucuresti o nota de serviciu cu privire la organizarea controalelor oficiale si respectarea conditiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea si procesarea laptelui crud si a produselor lactate.

Producatorul Lactate Bradet se afla sub controlul DSVSA Arges

”Urmare redeschiderii unitatii SC Bradet SRL, aceasta a fost reintrodusa in Programul de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor al DSVSA Arges, institutie sub jurisdictia careia se afla”, se mai arata in documentul transmis agentiei News.ro.

Oficialii ANSVSA precizeaza totodata ca inspectorii sanitari veterinari ai DSVSA Arges vor efectua controale oficiale la fabrica Bradet.

”In baza Ordinului presedintelui ANSVSA nr. 35/30 martie 2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor si ecvideelor, precum si a normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor, personalul de specialitate din cadrul DSVSA Arges va efectua controale oficiale la unitatea SC Bradet SRL”, spun reprezentantii autoritatii.

Fabrica Lactate Bradet a fost inchisa in 1 martie, dupa ce in branza de vaci produsa in unitate a fost descoperita bacteria E.coli. Unitatea si-a reinceput activitatea la inceputul lunii aprilie.

Mai multi copii au fost internati in ultimele luni la spitale din Capitala cu sindrom hemolitic uremic. La Spitalul "Marie Curie" au murit, in 4 februarie, o fetita de 11 luni, din Topoloveni, judetul Arges, in 15 februarie, o alta fetita de un an, iar in 16 februarie o a treia fetita, acestea avand infectie digestiva si sindrom hemolitic uremic.

In urma acestui scandal, Lactate Bradet a retras de pe rafturile magazinelor toata marfa, iar productia unitatii a fost reluata ”de la zero”.
Fabrica Lactate Bradet, cu sediul in satul argesean Bradetu, a fost infiintata in anul 2001 si detine trei magazine proprii de prezentare in Pitesti si Curtea de Arges. In octombrie 2008, fabrica a fost avariata in urma unui incendiu, fiind repusa in functiune dupa patru luni, se arata pe site-ul companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri