Parintii care isi reiau activitatea inainte de expirarea concediului de crestere a copilului au dreptul la plata a 50% din indemnizatie, pentru perioada in care ar fi avut dreptul initial, renuntandu-se la stimulentul de insertie de 500 de lei, conform proiectului de lege semnat de senatorul PSD Alexandru Cordos si depus la Senat.

Potrivit initiativei legislative, de modificare a OUG 111/ 2010 privind concediul si indemnizatia de crestere a copilului, persoanele beneficiare ale indemnizatiei de crestere a copilului care isi reiau activitatea inainte de finalizarea concediului de crestere a copilului au dreptul la plata a 50% din indemnnizatia cuvenita pentru perioada ramasa in care ar fi incasat aceasta indemnizatie, fara stimulentul de insertie prevazut de lege, conform News.ro

Initiatorul arata in expunerea de motive ca multi parinti doresc sa revina la serviciu inainte de expirarea concediului de crestere a copilului, dar pentru acest lucru au nevoie de un stimulent financiar pentru a avea cum sa isi creasca copiii.

Alexandru Cordos mai mentioneaza ca, prin revenirea la serviciu, se stimuleaza reintegrarea mai rapida a mamelor in campul muncii si, in plus, s-ar aduce beneficii si la bugetul de stat, prin plata impozitelor si taxelor salariale.

Initiatorul spune ca, astfel, se renunta si la stimulentul de insertie, suma suplimentara de la buget fiind de 45.541.294 lei, un ”efort suplimentar minim, pentru ca viitorul tarii sa aiba parte de o ingrijire decenta”.

In expunerea de motive se mai arata ca suma care s-ar plati in plus de la bugetul de stat ar fi 50% din 128.854.961 lei, adica 64.427.480 lei.
”Daca nu s-ar acorda stimulentul de insertie, s-ar economisi 18.886.186 lei. Deci, s-ar acorda de la stat, in plus, suma de 45.541.294 lei”, mai spune initiatorul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri