27 Mai 2016

CASMB: Tratamentele ranitilor din Colectiv, decontate pentru perioada de urgenta



Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) spune, despre respingerea de la plata a aproape 30 de fise medicale ale ranitilor din Colectiv, ca au fost decontate toate serviciile medicale din perioada de urgenta, iar pentru tratamentele acordate ulterior acestei perioade va fi analizat fiecare caz in parte, cu managerii spitalelor, pentru a fi gasite solutii, precizand ca pacientii nu vor avea de suferit niciun fel de consecinte.

“Urmare stirilor aparute in mass-media cu privire la nedecontarea serviciilor medicale spitalicesti acordate celor 30 de raniti de la Colectiv, CASMB face urmatoarele precizari: au fost decontate toate serviciile acordate pentru perioada de urgenta. In ceea ce priveste serviciile medicale acordate dupa incetarea situatiei de urgenta medicala, fiecare caz va fi analizat in perioada urmatoare impreuna cu managerii spitalelor, in vederea identificarii solutiilor legale pentru decontarea acestor servicii. Dorim sa asiguram, pe aceasta cale, ca pacientii nu vor avea de suferit niciun fel de consecinte, decontarea serviciilor fiind o procedura derulata strict intre CASMB si unitatile spitalicesti”, arata presedintele-director general al CASMB, Lucian Vasile Bara, citat de News.ro.

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a respins de la plata aproape 30 de fise medicale ale ranitilor din Colectiv, motivul principal fiind ca pacientii nu erau asigurati si deci nu aveau card de sanatate, astfel ca spitalele se afla in situatia de a plati tratamentele acestor raniti, internati in urgenta de cod rosu, au povestit, pentru News.ro, mai multi manageri de unitati sanitare.

La Spitalului Elias din Capitala au fost invalidate noua dintre cele 16 cazuri tratate in aceasta unitate sanitara dupa incendiul din Colectiv, pentru care costurile au fost de peste 1,2 milioane de lei.

La Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, costurile pentru tratarea a 10 dintre cei 31 de pacienti internati sunt invalidate, suma ridicandu-se la 430.000 de lei.
O situatie similara este si la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde pentru sapte dintre cele 22 de persoane internate au fost invalidate fisele. Acelasi lucru s-a intamplat si la Spitalul de Urgenta Sfantul Pantelimon, care a consemnat doua invalidari.

Singurele spitale unde au fost validate toate costurile legate de pacientii din Colectiv sunt Spitalul de Urgenta Floreasca (17 pacienti) si Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central din Capitala.

Presedintele CNAS, Radu Tibichi, spune ca orice pacient neasigurat are dreptul la tratament de urgenta medico-chirurgical pana cand viata nu ii mai este pusa in pericol.
Presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat, pentru News.ro, ca daca Ministerul Sanatatii si Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti nu vor gasi o solutie, sa-l puna pe fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu sa plateasca, intrucat acesta declara ca totul este rezolvat si asigurat gratuit.



Citeste si